4.8 C
Šentjur pri Celju
09/12/2022
sentjur.net

Knjige so zame

knjige_so_zame

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V okviru projekta Dvig ravni pismenosti – Usposabljanje za življenjsko uspešnost je Ljudska univerza povabila udeležence Univerze za tretje življenjsko obdobje na uvodno srečanje programa Knjige so zame.

Klepet ob knjigah je bil prav prijeten. Najprej so se spomnili, kako ljudje mnogokrat povejo največ, kadar molčijo in govorijo le oči, kretnje ali dejanja. Udeležencem so bile všeč knjižice, ki nagovorijo samo s slikami, zgodba pa je precej prepuščena naši domišljiji. Zanimivi so se jim zdeli tudi stripi za odrasle, ki predstavljajo zgodbo na drugačen način kot besedila brez podob. Ugotovili so, da so bili včasih med odraslimi stripi bolj priljubljeni – na primer v zlatih časih Alana Forda.

Za pokušino so prebrali nekaj krajših besedil in jih komentirali. Ker vsi v skupini  – eni manj, drugi bolj pogosto – v prostem času berejo in vedo, kaj si želijo prebirati, bo prav zanimivo izbrati knjigo, ki bi pritegnila vse udeležence v nadaljevanju programa, v sredo 9. januarja 2013, ob 9:00. Vabljeni, da se jim pridružite!

lus_logo

 

Sorodne novice

Slomškov simpozij: Iz dobre šole prirastejo boljši čas

Jure Godler

Aktivna jesen na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Šentjur

Jure Godler

Tudi LUŠ izpadel z državnega razpisa. Se obeta pritožba?

ViP

Počitniški direndaj na Ljudski univerzi Šentjur

Jure Godler

Mladinski center Šentjur svetuje, kaj početi med počitnicami

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur so se učili v naravi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več