14.7 C
Šentjur pri Celju
22/05/2024
sentjur.net

Knjige v mreži z Barbaro in Nušo

Šentjur, 4. 5. 2023 – Ljudska univerza Šentjur, ki deluje kot organizacijska enota Razvojne agencije Kozjansko, je tokrat na vrtu Ipavčeve hiše pripravila zanimivo literarno prireditev Knjige v mreži. Organizaotrjem je tudi služilo vreme, tako da se je peščica knjigobljubk zbrala na knjižni čajanki, kjer so na začetku prijazno postregli s kavo. V prijetnem in sproščenem pogovoru s Šentjurčanko Barbaro Gradič Oset ter Celjanko in kulturno delavko Nušo Komplet Peperko so udeleženci prinesli s seboj knjigo, ki so jo nazadnje prebrali, ali pa tisto, ki se jih je dotaknila.

Knjigo, ki so jo prinesli s sabo, je vsak na kratko predstavil in s kratko obnovo povedal nekaj zanimivih dejstev o njej. Udeleženci delavnice Knjige v mreži so se nato izpod sence ipavčeve lipe prestavili na toplo dopoldansko sonce na Ipavčev vrt. Po končanem uvodnem predstavljanju knjig so te knjige postavili v mrežo, ki so sestavljale knjižni zemljevid. “Z grajenjem knjižnih zemljevidov si bolj zapomnimo prebrane knjige in nas lahko knjige preko pogovora povežejo,” je povedala Komplet Peperkova. Skupaj z Barbaro Gradič Oset sta izpostavili, da knjige v mreži ne poznajo hierarhije in se med sabo spoznavajo kar same. S knjigami na kamniti mizi so zaključili zanimivo prireditev. (Jure Godler)

Sorodne novice

Literati predstavili svoj pridelek – Z besedami o srčnosti

Jure Godler

1. april: Žgečkljive vsebine v Zgornjem trgu?

ViP

Odkrit pogovor o življenju, smrti in žalovanju na Aninem večeru

Jure Godler

Predstavili Kulturno z(a)vezo in decembrsko dogajanje

Jure Godler

Ta veseli dan kulture – praznovanje raznolikosti v Šentjurju

Jure Godler

Barbara Gradič Oset na čelu kulturnikov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več