16.9 C
Šentjur pri Celju
04/08/2020
sentjur.net

Kolesarska karavana švignila mimo nas

Šentjur, 19. 6. 2019 – Kolesarska dirka po Sloveniji poteka že 26 let zapored in sodi v najvišji rang tekmovanja v cestnem kolesarstvu. Že tretje leto zapored je za neposredni prenos poskrbela televizijska mreža Eurosport, ki je dirko snemala tudi s helikopterja. Letošnja dirka šteje pet etap. Današnja etapa je prva izmed njih. Kolesarji so štartali izpred Kongresnega trga v Ljubljani. Po skoraj treh urah sukanja pedal so pribrzeli do in mimo Šentjurja. Šentjur pa je bil predviden tudi kot bife postanek, kjer so lahko kolesarji zamenjali pijačo ali kaj malega prigriznili. Že ob 13. uri je helikopter predhodno posnel Rifnik, kjer so naši navijači izrisali ogromen napis Rifnik ter dodali zraven rifniško zvezdo. Izkazali pa so se tudi Planinčani in delavci podjetja Montpreis, ki so na hribu iz brun izdelali kolo ter ga okrasili z ogromnim napisom Tour of Slo. Za kar si zaslužijo veliko pohvalo.

Video posnetek

Ubežniki, šele nato ostali

Ob 15. uri pa je nekaj sto navijačev v Novi vasi pričakalo tri ubežnike, ki so se odlepili od ostalih kolesarjev. Tri minute kasneje so mimo švignili še preostali. Novovaščani so se odlično organizirali. Mojca Kolar je navijače ob cesti opremila z zelenimi baloni in zastavicami I feel Slovenija. Seveda ni šlo brez glasnega vzpodbujanja, ko je kolesarska karavana peljala mimo. Jutri pa navijače čaka še ena preizkušnja, saj se bodo kolesarji peljali mimo Šentjurja v času nekje med 13.55 in 14.18 uro. Pripeljali pa se bodo iz smeri Šmarja pri Jelšah in nadaljevali pot do Štor in Svetine ter končali v Celju.

Jure Godler, foto: Jure Godler, Mojca Kolar, video: Martin Artnak

Sorodne novice

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

Šentjur Power na redni torkovi vožnji

Jure Godler

Kolesarska dirka še zadnjič mimo Šentjurja

Jure Godler

Šentjurčani kolesarili po dolini Sotle

Jure Godler

Dirka po Sloveniji ponovno čez naše kraje

Jure Godler

S kolesom na nevarno dobjansko regionalko

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več