7.9 C
Šentjur pri Celju
24/02/2024
sentjur.net

Še zadnji vzpon “poletne sezone” na Uršulo

Dramlje, 7. 10. 2023 – V soboto so člani Planinskega društva Dramlje organizirali zaključno turo s kolesi na Uršulo. V Dramljah kolesarimo celo leto, dekleta ob torkih, fantje ob četrtkih, čez vikende pa skupaj in tako moramo narediti tudi kakšno prekinitev, npr. v obliki ‘Zaključka poletne kolesarske sezone’,” nam pove Boštjan Golež. V okviru Turno kolesarskega odseka Planinskega društva Dramlje – “Uršula 464” se nas je tako v soboto zbralo preko trideset udeležencev na samem štartu, na cilju pa se jih je zbralo še nekaj več.

Najmlajši udeleženec je bil star pet let, najstarejši pa dvainsedemdeset. Razdelili so se v tri skupine – najmlajši so prevozili 11 km in 300 višinskih metrov vzpona, srednja skupina 15 km in 400 m vzpona in oni “ta zagnani” 20 km z 800 višinskimi metri vzpona na Uršulo, kjer so imeli skupen cilj. Na Uršuli so se potem vsi skupaj podružili, predebatirali preteklo “poletno” sezono in kovali načrte za nadaljevanje v jesenski sezoni. Tokrat bodo morali napolniti baterije svojih kolesarskih svetilk za večerna potepanja za odkrivanje novih skrivnih kotičkov v občini Šentjur. Jeseni bodo kolesarili predvsem po severnem delu občine, večinoma po Krajevni skupnosti Dramlje z okolico. Prireditev je podprla tudi občina Šentjur, za kar so zelo veseli. Na koncu so se tudi dogovorili, da je to prvi, a zagotovo ne zadnji tradicionalni poletni zaključek sezone. (Tjaša Ferlež, Boštjan Golež)

Sorodne novice

Zgodbe o hribih in gorah iz naše okolice

Tjaša Ferlež

Kolesarji švignili mimo Šentjurja nazaj na Ponikvo

Jure Godler

Kolesarski klub Atom praznoval prvo desetletje

Tjaša Ferlež

Že 15. kolesarski maraton

Jure Godler

Prejeli smo: Otvoritev Učne poti Uršula

Jure Godler

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več