27.4 C
Šentjur pri Celju
07/08/2020
sentjur.net

#koronaintervju št. 23 – Peter Jevšinek, regijski vodja operative

7. april 2020 – Peter Jevšinek prihaja iz “najlepšega kraja v Občini Šentjur po imenu Hotunje”. Zadnjih šest let živi v Šentjurju in tu se je že do dobra aklimatiziral. “Saj veste, ko pride fant iz podeželja v mesto, se na začetku težko znajde 😊. V preteklosti sem veliko svojega časa posvetil politiki, še posebej me je zanimala lokalna politika. Žal sem zaradi okoliščin, ki so se v kratkem dogodile,  politiko dal za kratek čas na stranski tir in moram reči, da v dani situaciji mi ni niti malo žal 😊. Veliko svojega časa posvetim delu in v zadnjem obdobju se mi večkrat dogodi, da je dan prekratek, ko pa pride trenutek, da imam kaj časa na pretek, pa z veseljem grem na kolo ali na peščena igrišča,” se opiše. 

Lahko z nami delite kakšen spomin ali lumparijo iz mladosti?

Kje je ta mladost … Za lumparije imam vedno slab spomin. Moja mladost je bila preživeta na vasi, kjer je bilo veliko otrok in posledično nam ni bilo nikoli dolgčas. V poletnih mesecih smo na primer organizirali poletne olimpijske igre in takrat priljubljene igre brez meja. Največja lumparija, ki smo si jo omislili, je bila izdajanje »Hotunjskega častnika«, kjer smo pisali o sovaščanih na prav smešen način, in koliko se spomnim, nismo bili najbolje takrat sprejeti.

Kateri šolski predmet vam je povzročal največ in kateri najmanj preglavic?

Najmanj težav mi je zagotovo povzročala športna vzgoja in vedno sem rad imel matematiko, fiziko in zato sem kasneje tudi zaradi tega izbral tehnični faks. Največ težav pa mi je zagotovo povzročal tuji jezik.

Zaposleni ste v avtobusnem podjetju, ki zaradi vladnih ukrepov stoji. Kje imate parkirane vse te avtobuse?

Zaposlen sem na delovnem mestu Regijski vodja operative za vzhodno regijo v podjetju, ki se ukvarja s storitvami mobilnosti in potovanji. Samo na vzhodnem delu Slovenije je trenutno parkiranih 300 avtobusov oz. cca 700 avtobusov, ki po ukrepu vlade ne smejo izvajati javnega linijskega prevoza potnikov. Pretežni del avtobusov je parkiranih na avtobusnih postajah in v servisnih delavnicah podjetja, nekaj malega pa na parkirnih prostorih.

Trenutno je naše poslovanje okrnjeno in večina zaposlenih ostaja na čakanju. Smo pa v tem času opravili nekaj izrednih prevozov, kjer smo slovenske državljane prepeljali v Slovenijo iz različnih koncev Evrope. V teh težkih časih, kjer se trenutno nahajamo, moramo biti vsi potrpežljivi, razumevajoči in se strogo držati navodil pristojnih institucij, da bomo iz krize odšli v čim krajšem času in da bomo ostali zdravi.

Katera turistična destinacija vam je ostala v najlepšem spominu? Kaj ste tam doživeli?

Turistična destinacija, ki mi je ostala v najlepšem spominu, je zagotovo London, v katerega vedno znova rad zahajam. Ne znam si obrazložiti, zakaj se tam tako dobro počutim, enostavno vedno znova me impresionira.

Katero stvar ste doma nazadnje sami popravili?

Da sem sam kaj popravil? Se ne spomnim. Si pa štejem v dobro, da sem iznajdljiv in zelo dobro organizacijsko podkovan in hitro znam zavrteti prave številke, da se stvar v najkrajšem možnem času tudi popravi.

Koga bi izbrali, če bi lahko na klepet povabili katero koli znano oz. slavno osebo?

Če bi imel možnost povabiti na kavo znano osebo, bi to bil zagotovo tenisač Roger Federer in nemška kanclerka Angela Merkel.

Koga pa iz naše občine?

Vse tiste, ki se nam v zadnjih letih ni uspelo dobiti na kavi … zaradi tempa jih ni malo.

Če bi lahko živeli v kateri koli pravljici, v kateri bi in kateri lik bi bili?

Najprej sem se spomnil na pravljico Petra Pana. Lik bi pa bil kar sam Peter Pan.

Katero delo, ki ga odlagate že nekaj časa, bo sedaj prišlo na vrsto?

Situacija, ki je trenutno prisotna, je veliko ljudi prisilila, da svoje delo opravlja od doma in tako je tudi pri meni. V tem času bom poskušal nadoknaditi kakšno uro spanca za nazaj.

Že imate izpit za avtobus? Kdaj vas bomo lahko videli za volanom?

Dobro vprašanje. Zaposlen v avtobusnem podjetju in še vedno brez izpita za to kategorijo. Želja je še vedno prisotna in opravljan je tudi že tečaj cestno prometnih predpisov, sedaj je potrebno samo še za volan in opraviti izpit in izpolniti željo, ki je prisotna že kar lep čas. Obljubim, ko napravim izpit, peljem na izlet 😊

Lahko z nami delite vaš najljubši vic?

Po naravi sem zelo duhovit in vedno dobre volje. Nikoli ne govorim vicev, rajši povem kakšno »hudomušno« zgodbo iz realnega življenja … Prav tako sem pa človek, ki v trenutku, ko sliši vic, ga takoj pozabi.

Sorodne novice

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler

Tudi po Šentjurju vozijo navadna in električna KOLESCA za izposojo

Jure Godler

Nova okužba z novim koronavirusom na Šentjurskem

ViP

Obvestilo: Epidemija je končana, a nekateri ukrepi ostajajo

Jure Godler

#koronaintervju št. 34 – Boštjan Artiček, glasbenik

ViP

#koronaintevju št. 33 – Ines Ljubej, tolkalistka

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več