19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Kresna noč po poteh stare slave

Gorica pri Slivnici, 24. junij 2024 – Zadnji junijski ponedeljek in prvo po sončevem obratu je bil letos naklonjen dejavnostim na prostem. Kresna noč je namreč vsako leto vremensko preizkušana, letos pa se je na dan pred dnevom državnosti poklopilo več silnic. Na Ramno plažo ob Slivniško jezero je prijeten poletni večer privabil veliko množico ljudi. Ta sicer ni bila tako velika kot v višku prireditve, a je dober pokazatelj, da se vrača na pota stare slave.

Zbrane je večidel večera zabaval ansambel Zupan, izvrsten interpret glasbe bratov Avsenik. Vzdušje ni potihnilo niti med odmori ansambla, zapolnjeval jih je DJ Mike S. Tudi bistvo kresne noči ob Slivniškem jezeru ni umanjkalo; mladi člani Planinskega društva Slivnica pri Celju so znova dobrodelno prodajali svečke v jajčnih lupinicah, ki so s tisočerimi željami splavale po jezeru in pripomogle k magiji kresovanja. Najmlajši obiskovalci pa so skozi večer neučakano čakali, da med plavajočimi svečkami nad gladino priplava še posebno bitje – povodni mož. Tudi tokrat jih ni pustil na cedilu, pred odrom je z njimi celo zaplesal.

Sorodne novice

Krivulja Kresne noči znova navzgor

ViP

Kresna noč na predvečer državnega praznika

ViP

Kresna noč ob Slivniškem jezeru

Jure Godler

Darilo za 20. Kresno noč – lepo vreme

ViP

Nekaj svečk želja vendarle odplavalo

Jure Godler

Sij kresne noči

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več