18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Darilo za 20. Kresno noč – lepo vreme

Gorica pri Slivnici, 24. junij 2017 – Kresno noč, ki sicer pade na poletni solsticij 21. junija in v najkrajši noči odpre vrata poletnemu času, letos ob 04:24 uri, so minulo soboto obeležili na Ramni plaži ob Slivniškem jezeru, čeprav je bil astronomski vidik bolj v drugem planu. Turistično društvo Gorica pri Slivnici je prireditev pripravilo že dvajsetič. Predsednik društva Dušan Polenšek se je s priznanji zahvalil vsem, ki so v tem času Kresno noč pomagali držati na nogah, med njimi domačemu planinskemu društvu in krajevni skupnosti, Občini Šentjur, RTG Slivniško jezero in številnim posameznikom. Na oder so stopili tudi vsi dosedanji Povodni možje, zbrane je nagovoril tudi šentjurski župan, mag. Marko Diaci.

Novost na jubilejni noči je bila Jezerska deklica, sicer upodobljena tudi na grbu goriške KS, ki se je skupaj s Povodnim možem iz jezera podala med množico otrok. Navada, ki se je skozi leta prelevila kar v zaščitni znak Kresne noči ob Slivniškem jezeru, pa je spuščanje svečk v jajčnih lupinicah po gladini jezera, zaslužek od prodaje le-teh pa mladim planincem omogoči ugodnejše taborjenje. Na veselje obiskovalcev in organizatorjev letošnje prireditve ni prekinilo deževje, ki je do sedaj namočilo kar polovico vseh Kresnih noči. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Ramna jazz na plažo zvabila množico poslušalcev

Jure Godler

Krivulja Kresne noči znova navzgor

ViP

Ramna Jazz ponovno glasbeni presežek poletja

Jure Godler

Kresna noč na predvečer državnega praznika

ViP

Kresna noč ob Slivniškem jezeru

Jure Godler

Za dan žena kava, poezija, likovna umetnost in glasba

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več