28.2 C
Šentjur pri Celju
15/08/2022
sentjur.net

Krivulja Kresne noči znova navzgor

Gorica pri Slivnici, 24. junij 2022 – Predvečer dneva državnosti je ob Slivniškem jezeru tudi letos zapolnila slovenska glasba. Dvoletno mrtvilo je očitno rezultiralo ponovno dobro obiskanost dogodkov, saj je Kresno noč na Ramni znova obiskalo lepo število željnih zabave in druženja. Letos je bilo tradicionalni veselici naklonjeno tudi vreme, ki je v preteklih letih često zdesetkalo obisk ali pa Kresno noč celo splavilo po vodi. Veselje nad obiskom sta izrazila tudi organizatorja Dušan in Luka Polenšek.

Tudi letos je po jezeru splavalo stotine drobnih svečk v jajčnih lupinicah, ki jih vsako leto pripravijo mladi člani Planinskega društva Slivnica pri Celju in si s kupnino pokrijejo del stroškov planinskega tabora, kamor so se odpravili jutro po Kresni noči. Najmlajši so znova pričakovali najznamenitejšega prebivalca jezerskega dna – Povodnega moža. Nekaj po 21. uri se je za en večer znova dvignil na obalo Ramne in obdaril otroke. Nekoliko starejše pa je, prav tako v skladu z nekajletno navado, zabaval ansambel Zupan. Dober obisk, “žuranje” do jutranjih ur in naklonjenost vremena so vsekakor dober obet za ponovno prebujanje Kresne noči.

Sorodne novice

Čarovnice vnovič obletavale Slivniško jezero

ViP

#koronaintervju št. 14: Luka Polenšek, gostinec

ViP

Na Ramni rajale številne maske

ViP

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler

Kresna noč na predvečer državnega praznika

ViP

Veselica v Dramljah bo tudi letos!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več