21 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Krka presahnila v šentjurski dolini

Šentjur, 9. 11. 2018 – Šentjurski košarkarji KK Šentjur so v domači dvorani OŠ Hruševec Šentjur tokrat v okviru Lige Nove KBM gostili Krko. Ekipa iz Novega mesta v tej ligi še ni poznala poraza, zato je bila nesporni favorit na srečanju. Kar so dokazali v nekaj uvodnih minutah, saj je prednost gostov postala že skoraj dvoštevilčna (14:23). V drugem polčasu so šentjurski košarkarji strnili svoje vrste in na krilih Davorja Konjevića in v prvem delu zelo dobrega centra Mateja Krušiča goste ujeli. Voda na mlin domačih košarkarjev je bil tudi katastrofalen met Krke, ki je bil na koncu tekme le 46 % za dve točki in 24 % za tri točke. Naši so prednost v nadaljevanju tekme le še povečevali, najvišja na tekmi pa je bila 17 točk (71:54).

V zadnji četrtini je prednost počasi začela kopneti, predvsem zaradi Šentjurčana v vrstah Krke – Luke Lapornika. V Krki pa je zaigral še eden “Šentjurčan” Domen Bratož, igralec naše zlate generacije. Klub naletu Novomeščanov pa tretja zmaga naših zares ni bila nikoli ogrožena. Končni rezultat je bil 86:73. Najboljši posameznik v naši ekipi je bil Davor Konjević, ki je dosegel 23 točk, odlično tekmo za sabo pa je pustil tudi borec pod koši Miloš Pešić, ki je strelskemu izkupičku naših dodal 22 točk. Prav tako se je na tekmi izkazal Tomaž Jereb, ki je dosegel 10 točk.

Denarnico kluba pa je olajšal tudi eden od šentjurskih navijačev, ki je burno odreagiral na sodniško odločitev ter na igrišče zalučal plastenko vode. Navijač je po nekaj minutni prekinitvi moral zapustiti dvorano, klub pa bo zaradi tega moral odšteti 400 evrov. Žal pa dvorane ni zapustil pravi junak meta, temveč se je za tekmo žrtvoval nič kriv navijač šentjurske ekipe. Verjamemo pa, da se bo pravi metalec, ki ima pred prekrškom plastenko vode v roki, po prekršku pa je nima, tudi pogumno javil klubu in povrnil 400 evrov škode, ter se navijaču, ki je moral zapustiti dvorano, opravičil, ker zaradi njega ni mogel do konca gledati tekme. (Jure Godler)

Sorodne novice

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Urški Ogrizek zmaga na ekipnem atletskem prvenstvu Slovenije

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler

KK Šentjur: Znesli so se nad golobradimi Slovanovci

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več