16 C
Šentjur pri Celju
21/05/2024
sentjur.net

Kulinarično doživetje na Dnevih balkonskega cvetja

Šentjur, 22. 4. 2023 – Vrtnarija Valner vsako leto za svoje zveste kupce pripravi tudi dneve odprtih vrat. Eden izmed treh teh tematskih dnevov je tudi Dan balkonskih rastlin, ki so ga pripravili na vrhuncu Šentjurjevanja. Vendar so kljub prekrivajočima se dogodkoma prostore Vrtnarije Valner preplavili obiskovalci. “Namen današnjega dne je ta, da našim strankam nudimo celovito rešitev in strokovne nasvete pri sajenju rastlin,” je povedala Klavdija Valner Jovan.

Tudi letos so povabili na vrtnarijo številne strokovnjake, ki so nudili obiskovalcem številne odgovore na težave pri vzgoji rastlin. Miša Pušenjak je svetovala glede zelenjave, Marija Hrovat glede cvetja, na Ano Krajnc Vizjak pa so se obiskovalci obračali z vprašanji s področja Multicrafta zelenjave in celotnega programa Volmary. Tedni lepega vremena šele prihajajo in so razmeroma zelo pozni glede na prejšnja leta, zato se je sajenje rastlin letos zamaknilo. Vsi svetovalci so bili enotni, da je primeren čas za saditev po 1. maju. Takrat naj bi se sadile balkonske rastline, zelenjavni vrt in vse ostalo. Na Vrtnariji Valner pa obiskovalcem nudijo celoten sortiment želenih rastlin.

Kulinarična doživetja

Da obiskovalci na praznik raslin ne odidejo domov lačni in žejni, poskrbijo izvrstni chefi pod vodstvom Boruta Jovana. Tokrat je za pomoč pri pripravi specialitet poprosil tudi Blaža Kostanjška, finalista šova Gostilna išče šefa. Za pripravo jedi so kuharski mojstri uporabili večino stvari, ki zrastejo ravno na Vrtnariji Valner. Obiskovalcem so postregli krompirjeve njoke z ocvrtim žajbljem in žajbjevo omako, mini hotdog z domačo pečenico s peteršiljem ter z dodatkom solate.

Za posladek z vini so poskrbeli strokovnjaki podjetja Herga iz Mihajlovcev. Mlado podjetje, ki je sestavljeno iz številnih mladih strokovnjakov, je na dnevu odprtih vrat Vrtnarije Valner predstavilo vrhunska vina sauvignon, sivi pinot in traminec. Vina je predstavljala Olga Gračner. Celovito kulinarično in rastlinsko izkušnjo pa je spremljal in povezoval Alen Mastnak. (Jure Godler)

Sorodne novice

Kulinarična delavnica s chefom Borutom

Jure Godler

Z LUŠ po nova znanja

Jure Godler

Dan zelišč na Vrtnariji Valner

Jure Godler

Praznovanje Dnevov evropske kulturne dediščine v znamenju Josipa Ipavca

Jure Godler

Pestra slovenska kulinarika ob bok najboljšim

Jure Godler

Dnevi balkonskega cvetja ponovno uspešnica

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več