14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Kulturno srce Dobja bo prenovljeno

Dobje, 10. 6. 2023 – LAS »Od Pohorja do Bohorja« je v skladu z uresničevanjem ciljev in kazalnikov SLR LAS »Od Pohorja do Bohorja« v Občini Dobje zaznala potrebo po prenovi osnovne infrastrukture, namenjene kulturnim dejavnostim. V Dobju je že od nekdaj prisotna ljubezen do glasbe, plesa, petja in gledaliških predstav. Že daljnega leta 1902 sta tam delovala tamburaški orkester in dramska skupina.

V sklopu operacije se bo izvedla investicijska prenova notranjosti Kulturnega doma Dobje z namenom izboljšanja izvajanja kulturnih in drugih prireditev v občini ter zagotavljanje varnosti obiskovalcev prireditev in drugih dogodkov. Obnovljene kulturne površine bodo namenjene tako učencem šole kot tudi različnim društvom ter krajanom (ranljivim skupinam: otrokom, mladim, ženskam, starejšim idr.), ki najdejo v kulturnem domu svoj prostor za udejstvovanje in izvajanje aktivnosti.

Glavne dejavnosti

V sklopu operacije se bo izvedla investicijska prenova notranjosti Kulturnega doma Dobje z namenom izboljšanja izvajanja kulturnih in drugih prireditev v občini ter zagotavljanje varnosti obiskovalcev prireditev in drugih dogodkov. Izvedla se bo obnova notranjosti dvorane v pritličju, obnova pisarne ter arhiva v kletnih prostorih. Obstoječa dvorana je v dotrajanem stanju, zato je njena prenova nujna. Predvidenih je več nujnih vzdrževalnih del za zagotavljanje kvalitetnejšega in varnejšega prireditvenega prostora. Celotna prenova bo vredna skupaj 106.368,63 evrov. Uradna otvoritev prenovljene notranjosti doma se bo odvila ob okroglem jubileju prireditve ‘Pokaži, kaj znaš’ v mesecu juliju 2023. (Vir Občina Dobje)

Sorodne novice

Pomembno je medsebojno povezovanje

Tjaša Ferlež

OŠ Slivnica pri Celju čez poletje v notranjo prenovo

ViP

Modernizacija starega trga in energetska sanacija KD Dobje

Jure Godler

Sosedi z roko v roki

Zoran Borovšak
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več