16.1 C
Šentjur pri Celju
25/09/2021
sentjur.net

Modernizacija starega trga in energetska sanacija KD Dobje

Dobje, 6. 11. 2020 – Občina Dobje je v letu 2020 pristopila k modernizaciji starega trga v Dobju. V začetku leta so pričeli z obnovo mrliške vežice na pokopališču Dobje. Sledila je zunanja ureditev mrliške vežice z menjavo ograje okoli pokopališča. Ograja je bila zaradi dotrajanosti potrebna obnove na južnem in vzhodnem delu pokopališča. Gradbena dela na pokopališču je izvajalo domače podjetje BINI, zaključna dela v gradbeništvu, Andrej in Marko Kovačič s.p. Poleg tega so na spodnjem delu razširili prostor, kjer lahko obiskovalci parkirajo avtomobile, prav tako pa smo izvedli delno asfaltiranje na parkirišču nad pokopališčem.

Sanacija kulturnega doma

Ena izmed večjih investicij v letošnjem letu je energetska sanacija Kulturnega doma Dobje, ki je bila izvedena v treh fazah. Prva faza je bila menjava strešne kritine, ki se je izvajala v poletnih mesecih, dela pa je izvedlo podjetje GRA-KRUP gradbeništvo, trgovina, proizvodnja d.o.o. iz Laškega. Druga faza je bila menjava zunanjega stavbnega pohištva na kulturnem domu, ki jo je izvajalo podjetje TERMOGLAS proizvodno, trgovsko in storitveno podjetje d.o.o. iz Sevnice, in sicer v mesecu septembru in začetku oktobra. Zadnja faza pa je bila toplotna izolacija fasade in toplotna izolacija tal nad neogrevanim prostorom na podstrešju kulturnega doma. Za izvedbo te faze je bilo izbrano podjetje BINI, zaključna dela v gradbeništvu, Andrej in Marko Kovačič s.p.

Celotna energetska sanacija kulturnega doma bo zaključena v mesecu novembru, z njenim zaključkom pa bo izgled starega trga malce drugačen, saj bo Kulturni dom oblečen v belo barvo z rjavimi toni. Poleg naštetega pa je občina v letu 2020 izvedla več manjših investicij na krajevnih cestah, obnovila je igrišče pri OŠ Dobje in posodobila ogrevanje v vrtcu Dobje z obnovljivim virom energije. (vir: Občina Dobje)

Sorodne novice

Malčki tudi v saniran planinski vrtec

Jure Godler

Vode so se umaknile, plazovi še naprej grozijo

Jure Godler

Vozili bomo po boljših cestah

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več