3.7 C
Šentjur pri Celju
27/01/2021
sentjur.net

Le kdo ve škratovo ime?

Šentjur, 8.7.2017 – Sobotno dopoldne je v IKC privabilo mnogo otrok, seveda v družbi staršev, ki so se zabavali ob lutkovni predstavi z naslovom Škratovo ime. Predstava je plod Gledališča iz desnega žepka, kot osnova pa služi pravljica bratov Grimm. V predstavi nastopata Lucija Ćirović in Boštjan Štorman, ki je pravljico tudi priredil za odrsko izvedbo.

Zgodba govori o mlinarju in njegovi hčeri, ki se komajda preživljata. Nekega dne se mlinar pohvali, da zna njegova hči, ki ni samo lepa in pametna, tudi splesti zlato iz navadne slame. Hitro je ta novica prišla na ušesa pohlepnemu kralju, ki je lepo dekle zaprl v sobo s slamo in ji ukazal, da mora narediti zlato. Obupano dekle se po pomoč obrne k škratu, ki v zameno od nje želi, da mu bo dala svojega prvorojenca. Zgodba se razplete tako, da se mlinarjeva hči in kraljev sin poročita, kmalu tudi povijeta dete. Škrat se pojavi, da bi otroka odpeljal, a mu ga kraljična noče dati, zato ji škrat ponudi rešitev: če ugotovi, kako mu je ime, bo njen dolg poplačan. Seveda so otroci pomagali rešiti uganko in škrat, kateremu je ime Špicparkeljc, mora otroka pustiti. Na koncu so vsi bili srečni in veseli do konca svojih dni. Otroci so pri predstavi uživali, kar je bilo razvidno iz njihovih obrazov, škrata pa se niso prav nič bali. (Nina Drame)

Sorodne novice

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež

Prva seansa anonimnih hibohondrov

ViP

Igrali so se gledališče (2. del)

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več