2.2 C
Šentjur pri Celju
20/01/2021
sentjur.net

Leto zaključili tudi na Ljudski univerzi Šentjur

Dobje, 14. 6. 2018 – Šolsko leto pa bodo počasi zaključili tudi na Ljudski univerzi Šentjur. Zato so za udeležence njihovih izobraževanj pripravili zaključek na Kozjanski domačiji v Dobju. Zaključka leta se je udeležilo nekaj čez trideset udeležencev izobraževanj za tretje življenjsko obdobje, študijskih krožkov in ostalih. Na začetku srečanja jih je pozdravil direktor Razvojne agencije Kozjansko, pod katero kot organizacijska enota sodi tudi LUŠ, Jure Raztočnik. Opravičil se je, ker ni mogel biti bolj vpet v delovanje, vendar ima veliko še drugih aktivnosti. Udeležencem se je zahvalil za sodelovanje in udeležbo aktivnosti, ki jih organizira LUŠ, ter jih povabil, da se znova zberejo v naslednjem šolskem letu. Za kulturno popestritev so poskrbeli pevci Lušnega orkestra, ki jih vodi odlična citrarka Jasmina Levičar. Na oder so stopili z odlomki gledališke igre o razbojniku Guzaju tudi člani Kulturnega društva Prevorje, ki so si za Barbko izposodili še članico Lušnega orkestra Mihaelo Kotnik.

Spregovorila je tudi vodja organizacijske enote LUŠ Alenka Testaniere, ki je pohvalila delovanje vseh študijskoh krožkov – Lušne citre in Lušni orkester, kaligrafski krožek in Likovni krožek. Izpostavila je, da so v zadnjih nekaj mesecih imeli citrarji kar 10 nastopov. Za vse udeležence študijskih krožkov so pripravili tudi priznanja. Prav tako so se zahvalili tudi mentorjem krožkov Jasmini Levičar, Klavdiji Simler in Kvirini M. Zupanc. Po zaključenem uradnem delu je svoje goste v marofu pozdravil lastnik Kozjanske domačije Bojan Guček, ki jih je nato popeljal po posestvu in poskrbel, da nihče ni odšel domov lačen in žejen. (Jure Godler)

Sorodne novice

Božična pešpot vabi sprehajalce vse do severnega pola

Jure Godler

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več