0.4 C
Šentjur
14/12/2019
sentjur.net

Lokarčani suvereno osvojili prvo mesto

Šentjur, 19. 6. 2016 – V kislem, oblačno-deževno-sončnem jutru so se v Športnem parku Šentjur po tem, ko so se prejšnji dan pomerili pionirji in mladinci, soočili še starejši gasilci – člani in članice. Po slavnostnem dvigu zastave GZ Šentjur je igre otvoril poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok, gasilskemu zboru pa je poveljeval David Sitar. Vsem tekmujočim je zaželel veliko sreče na tekmovanju. Tekmovanja se je udeležilo kar 42 ekip iz celotne občine. Po pričakovanjih je bila najštevilčnejša kategorija – kategorica Člani A, kjer se je med sabo pomerilo kar 16 ekip. Vse ekipe pa so se pomerile v vaji z motorno brizgalno na štafeti na 400 m z ovirami in vaji razvrščanja. Odlično tekmovalno formo so ponovno pokazali člani PGD Lokarje, ki so prvo vajo z motorno brizgalno zaključili s časom 36,83 sekunde. Kako hiter je bil ta čas, pove šele podatek, da so člani PGD Loka pri Žusmu kot drugouvrščena ekipa na tej isti vaji dosegli skoraj 10 sekund počasnejši čas – 45,82 s. Tretje mesto pa je osvojila ekipa Ponikva 2. V kategoriji članice A se je najbolje odrežala ekipa PGD iz Loke pri Žusmu pred Ponikvo in Lokarjami.

V Kategoriji Člani B CTIF so bili najhitrejši Dobjani, pred ekipo Slivnice pri Celju in Loke pri Žusmu, pri članicah B CTIF, pa so bile najboljše Šentjurčanke B2, pred Kalobčankami in Dobjankami. Med sabo pa so se pomerili tudi gasilci veterani, ki so ponovno dokazali, da kljub letom v njih utripa pravo gasilsko srce. Zmagala je ekipa Slivnice pri Celju pred Dramljami in Planino. Najbojšim ekipam je poveljnik Gasilske zveze Šentjur podelil spominske pokale (Jure Godler)

Sorodne novice

Unikatna noč v Lokarjah

Jure Godler

Prejeli smo: Planinčani osvojili Normandijo

Jure Godler

Orientacijsko tekmovanje na Dolgi Gori

Tjaša Ferlež

Lokarčani in Lokarčanke z dvema zmagama

Jure Godler

Mladi gasilci pokazali svoje znanje

Jure Godler

Prejeli smo: Zmagali na kvizu Mladi in kmetijstvo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več