19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Loški dan žena

Loka pri Žusmu, 19. 3. 2016 – Krajevna skupnost Loka pri Žusmu je v prostorih gasilskega doma v Loki organizirala tradicionalno prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu. Prisotne so s kulturnim programom razveselili učenci Podružnične osnovne šole Loka pri Žusmu in predšolski otroci tamkajšnjega vrtca. Nasmeh na obraz so jim privabili s petjem, deklamacijami, dramatizacijo, folkloro in sodobnim plesom. Obiskovalci so prisluhnili tudi ljudskemu petju Žusemskih fantov in zvokom diatonične harmonike. V spomin na praznovanje so otroci mamice, babice, žene in dekleta obdarili z rožicami iz blaga.

Po končanem kulturnem programu je predsednik KS Loka pri Žusmu med obiskovalci obdaril najstarejšo krajanko KS Loka pri Žusmu, najmlajšega otroka in njegovo mamico ter ob prazniku Sv. Jožefa tudi prisotno Jožico. Prav tako se je zahvalil predstavnicam vrtca in šole za kulturni navdih in trud, vsem nastopajočim, Tanji Bevc za povezovanje programa in predsedniku PGD Loka pri Žusmu za prostor in postrežbo gostov. Večer se je za goste zaključil s plesom ob zvokih ansambla Kozjanski lumpi. (Jasmina Zeme)

 

Sorodne novice

Spomnili so se 90-letnice smrti Ane Wambrechtsamer

Jure Godler

Zakrament svetega obhajila prejelo 69 otrok

Jure Godler

Dedek Mraz otrokom razdelil kar 1.126 daril

Jure Godler

Mlaj stoji tudi v Loki pri Žusmu

Tjaša Ferlež

Zakonca Marinka in Ivo As razstavljala pri nas

Jure Godler

Petnajst let z roko v roki za dobrobit ranjenih duš

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več