1.9 C
Šentjur pri Celju
04/12/2020
sentjur.net

LUŠ-evci zaključili s piknikom

Blagovna, 15. 6. 2017 – Na Rajskem otoku na Blagovni so se zbrali ustvarjalci in udeleženci programov Ljudske univerze Šentjur, saj se “šolsko” leto tudi za njih zaključuje. Zbrane je uvodoma pozdravil direktor Razvojne agencije Kozjansko, pod katero sodi tudi organizacijska enota LUŠ, Jure Raztočnik. Udeležence je pozval, naj podajo predloge in želje po novih vsebinah, ki jih bodo skušali v vodstvu tudi realizirati. Poudaril je, da ga zelo veseli, da je toliko članov vključenih v Univerzo za tretje živjensko obdobje. Dejavnosti LUŠ-a pa je predstavila vodja organizacijske enote Alenka Testaniere. V letošnjem letu so v okviru UTŽO izvedli kar 11 delavnic in 34 četrtkovih srečanj, ki se jih je udeleževalo 112 članov.

Predstavitev dejavnosti pa so popestrili tudi člani LUŠ-nega orkestra ter citrarji. Na ta instrument so zaigrali Dušanka Tavčar in Silva Polajžar, na citrah in tamburici pa Majda Jakončič in Pavli Švikart. Tako LUŠ-ni orkester in citrarji vadijo pod mentorstvom Jasmine Levičar. LUŠ-ni orkester sodi med enega izmed štirih študijskih krožkov, ki se na ljudski univerzi dogajajo, udeležuje pa se jih 64 udeležencev. Poleg njih deluje še Likovni študijski krožek pod vodstvom Kvirine Martine Zupanc. Ponosni so na jezikovne tečaje in druge tečaje, ki jih prirejajo v okviru svoje dejavnosti. Podelili so priznanja za udeležbo in se poveselili na zaključnem pikniku. (Jure Godler)

Sorodne novice

Povezani v vseživljenjskem učenju tudi na daljavo

Jure Godler

Izmerite matematične in bralne spretnosti na LUŠ

Jure Godler

12. Slomškov simpozij: Um se odpre, če je srce očarano

Jure Godler

Uvodno srečanje s polovico New swing quarteta

Jure Godler

Zahvala tečajnikov Univerze za tretje življenjsko obdobje na LUŠ

Jure Godler

LUŠ s čebelarji pripravila zaključek šolskega leta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več