31/05/2020
sentjur.net

LUŠ-evci zaključili s piknikom

Blagovna, 15. 6. 2017 – Na Rajskem otoku na Blagovni so se zbrali ustvarjalci in udeleženci programov Ljudske univerze Šentjur, saj se “šolsko” leto tudi za njih zaključuje. Zbrane je uvodoma pozdravil direktor Razvojne agencije Kozjansko, pod katero sodi tudi organizacijska enota LUŠ, Jure Raztočnik. Udeležence je pozval, naj podajo predloge in želje po novih vsebinah, ki jih bodo skušali v vodstvu tudi realizirati. Poudaril je, da ga zelo veseli, da je toliko članov vključenih v Univerzo za tretje živjensko obdobje. Dejavnosti LUŠ-a pa je predstavila vodja organizacijske enote Alenka Testaniere. V letošnjem letu so v okviru UTŽO izvedli kar 11 delavnic in 34 četrtkovih srečanj, ki se jih je udeleževalo 112 članov.

Predstavitev dejavnosti pa so popestrili tudi člani LUŠ-nega orkestra ter citrarji. Na ta instrument so zaigrali Dušanka Tavčar in Silva Polajžar, na citrah in tamburici pa Majda Jakončič in Pavli Švikart. Tako LUŠ-ni orkester in citrarji vadijo pod mentorstvom Jasmine Levičar. LUŠ-ni orkester sodi med enega izmed štirih študijskih krožkov, ki se na ljudski univerzi dogajajo, udeležuje pa se jih 64 udeležencev. Poleg njih deluje še Likovni študijski krožek pod vodstvom Kvirine Martine Zupanc. Ponosni so na jezikovne tečaje in druge tečaje, ki jih prirejajo v okviru svoje dejavnosti. Podelili so priznanja za udeležbo in se poveselili na zaključnem pikniku. (Jure Godler)

Sorodne novice

V časih in prostorih – razstava likovnega študijskega krožka (LUŠ)

Jure Godler

Prejeli smo: Promocija Ljudske univerze Šentjur na TV Celje

Jure Godler

Vabimo: Začenja se dogajanje ob mestnem ognjišču

Jure Godler

Komentiramo: DRP kot novoletna zaobljuba

Jure Godler

Vloge strokovnih sodelavcev v vzgoji in izobraževanju

Jure Godler

Otroci naj novo tehnologijo uporabljajo zmerno in po pameti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več