19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

LUŠevsko obarvan večer

Šentjur, 13. junij 2014 – Na vrtu Ipavčeve hiše se je kljub nevihti prej in plohi vmes odvil izjemno pomemben dogodek za Ljudsko univerzo Šentjur. Večer Ljudske univerze je bil namreč komično-poučno obarvana podelitev potrdil o uspešno opravljenih izobraževanjih na Ljudski univerzi.

Po plesnem predgovoru plesne skupine LUŠ pod vodstvom Maje Žogan se je začelo zares. Po uvodnem pozdravu povezovalke Marijane Novak in angleški recitaciji treh udeleženk UTŽO je direktorica LUŠ Jelka Godec podelila več kot 180 potrdil. Zaradi obveznosti odsotnih se je podelitve udeležila le peščica povabljenih, direktorica pa je zagotovila, da bodo potrdila dostavljena v roke tudi manjkajočim. Uradnem delu je seveda sledil zabavni vložek. Na oder je tako stopil dramski igralec Gregor Čušin, ki je s svojo monokomedijo Hagada poskrbel za trening trebušnih mišic občinstva. V njej se namreč sprehodi skozi zgodovino Svetega pisma na povsem drugačen način. Za konec je pred mikrofon stopila še Jasmina Levičar, ki je svoj hobi in strast spremenila v službo. Izkušena citrarka, letošnja ambasadorka učenja, nagrajenka Andragoškega centra Slovenije, je zbrane nagovorila in še enkrat poudarila, kako pomembno je, da se učimo skozi vse življenje.

Po koncu resnega dela je sledil še družabni. Zbrane goste je namreč pod zavetjem stare Ipavčeve lipe čakala okusna pogostitev, vsi pa so ta del izrabili za prijeten klepet in smeh. (Z. B.)

Sorodne novice

Gregor Čušin: Samo če moliš, se lahko tudi pritožuješ

ViP

Učenje za življenje

Jure Godler

Z igranjem na citre in prepevanjem si lepšajo življenje

Jure Godler

Ob dnevu žena tudi o položaju žensk v Indiji

Jure Godler

Na LUŠ-u z evropskimi sredstvi za program Izzivi podeželja

Jure Godler

Pogovor o Sloveniji v duhu knjižnih uspešnic

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več