19.8 C
Šentjur pri Celju
03/08/2020
sentjur.net

Malgajevci napisali kar 151 knjig

Šentjur, 24. 3. 2017 – Na OŠ Franja Malgaja Šentjur že dvanajsto leto zapored poteka projekt Beremo, ustvarjamo, pomagajmo. Učenci prebirajo knjige, se poistovetijo z junaki in ob branju razmišljajo. Ob prebiranju knjig pa učenci spreminjajo zgodbe in pišejo ter ilustrirajo svoje lastne knjige. Tako sami ali pa s svojimi starši ali babicami v prostem času svojo domišljijo zlijejo na papir, izdelajo knjigo in jo tudi razstavijo.

Te knjige so izvirne, poleg tega pa otroci preživijo kakovosten prosti čas s starši. “Vsako leto nastane zavidljiva zbirka pesmi, zgodb, stripov, ki jo razstavimo na pomladni prireditvi Mavrični splet besed,” je povedala vodja projekta, knjižničarka, Simona Fridl. Letos so učenci napisali kar 151 knjig in jih razstavili v avli Ipavčevega kulturnega centra. Po končani razstavi pa bodo knjige na voljo za prebiranje tudi v šolski knjižnici. Prostovoljne prispevke, ki so jih ta dan zbrali, pa so namenili socialno šibkim učencem na šoli.

Starši in mladi literati pa so si po razstavi lahko ogledali tudi gledališko predstavo Teatra (nade)budnih malčkov Zvezdica Zaspanka. Po predlogi Frana Milčinskega Ježka je režijo in scenarij preoblikovala učiteljica Laura Senger Jakončič, za plesno koreografijo pa je poskrbela Ksenija Steblovnik Rak. Otroci so se v predstavo, ki se je na delih tudi razlikovala od originalne verzije, popolnoma oživeli. Na koncu pa so si od staršev in ostalih gledalcev za svoj trud in prikazano igro prislužili še stoječe ovacije. (Jure Godler)

Sorodne novice

Svet skozi Gajaševe oči

Jure Godler

Bralna značka še vedno živi

Zoran Borovšak

Spletli zavidanja vredno trojno mavrico

Zoran Borovšak

Zalino božično presenečenje rušilo rekorde obiskanosti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več