5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Malgaju v spomin

Šentjur, 10. 11. 2014 – Na pobudo predsednika štorovskega območnega združenja vojne veteranov za Slovenijo in občinskega združenja slovenskih častnikov Štore Srečka Križanca so predstavniki teh dveh organizacij in predstavniki policijskega veteranskega društva SEVER za celjsko območje na grob narodnemu heroju Franju Malgaju ob 120. obletnici njegovega rojstva položili venec in prižgali sveče. Povabilu pobudnika se je odzval tudi generalmajor mag. Alojz Šteiner, sicer predsednik zveze slovenskih častnikov, ki je dejal, da je pomembno, da ohranjamo spomin na junake, katerim se lahko zahvalimo, da imamo domovino v obliki, kakršno poznamo. Poleg teh organizacij so se na Malgaja spomnili le še svetniki Mestne skupnosti Šentjur.

Ob tem dogodku je Srečko Križanec dejal, da je vesel, da se je nekaj povabljenih odzvalo povabilu. Med drugim je povedal tudi: »Vojaška zgodovina me zelo zanima in lahko povem, da jo zelo dobro poznam. Franjo Malgaj je bil iz tega vidika izjemen človek, hkrati pa zelo pomemben za našo domovino. Menim, da je pomembno, da se mu, če ne moremo drugače, na tak način zahvalimo za to, kar je naredil za našo državo. Tega dela zgodovine nikakor ne bi smeli zanikati in zapostavljati, čeprav se nekateri trudijo ravno to.« (Z. B.)

Sorodne novice

Komemoracija Šentjur: Želeli bi, da živimo v svobodi in sreči

Jure Godler

Komemoracija Dramlje: Mir ni nekaj samoumevnega

Jure Godler

Pozaba bi pomenila zatajitev vseh, ki so se uprli okupatorju

Jure Godler

Spomnili so se padlih za domovino

Jure Godler

Spomnili so se preminulih borcev

Tjaša Ferlež

Dobili urejeno posodobljeno učilnico na prostem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več