13.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2021
sentjur.net

Maske zasedle šentjursko Tržnico

Šentjur, 13. 2. 2018 – Organizatorji iz Društva prijateljev Šentjur so kot vsako leto zapored organizirali pustno rajanje za otroke. Zaradi sneženja se je povorka letos prestavila v šentjursko tržnico. V ritmu, ki ga je diktiral DJ Karamba in pod koraki medicinske sestre Nine Hriberšek so maske plesale po ritmu zumbe. Na pustnem rajanju se je zbralo več kot sto otroških mask. Plesali so vsi – čarovniki, princeske, indijanke, vojaki, pa tudi tiste maske, ki so malo izstopale – angry birds, pokovka, sokomat, lego kocka in druge.

Organizatorji so otrokom in spremljevalcem razdeljevali pustne krofe, sadje in bombone in večina je potrdila rek, da je pust masten okoli ust. Predsednica društva indijanka Simona Brilej je povedala, da je z obiskom zadovoljna, prav tako tudi z zabavo, ki se je razvila. Po eni uri rajanja pa so v tržnico priskakali tudi pravi kurenti pod vodstvom Šentjurčna Toneta Horvata. Dobra polovica jih je prišla iz ptujske vasi Pobreže, od koder Horvat tudi izhaja, okrepili pa so se tudi s kar lepim številom kurentov iz Šentjurja. Kurenti pa po ljudskem izročilu odganjajo zimo ter prinašajo srečo in obilje.

Omeniti moramo še škrate, ki so se že v dopoldanskem času sprehajali po Šentjurju in obiskali tudi varovance Doma starejših Šentjur. Škrati domujejo v Varstveno-delovnem centru Šentjur. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler

#koronaintervju št. 29 – Aleksandra Gradišnik, DPM Šentjur

Jure Godler

Šentjurski, pobreški in majšperški kurenti priklicali zimo?

Jure Godler

Pustne maske rajale tudi na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Na Ramni rajale številne maske

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več