17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Maske zasedle šentjursko Tržnico

Šentjur, 13. 2. 2018 – Organizatorji iz Društva prijateljev Šentjur so kot vsako leto zapored organizirali pustno rajanje za otroke. Zaradi sneženja se je povorka letos prestavila v šentjursko tržnico. V ritmu, ki ga je diktiral DJ Karamba in pod koraki medicinske sestre Nine Hriberšek so maske plesale po ritmu zumbe. Na pustnem rajanju se je zbralo več kot sto otroških mask. Plesali so vsi – čarovniki, princeske, indijanke, vojaki, pa tudi tiste maske, ki so malo izstopale – angry birds, pokovka, sokomat, lego kocka in druge.

Organizatorji so otrokom in spremljevalcem razdeljevali pustne krofe, sadje in bombone in večina je potrdila rek, da je pust masten okoli ust. Predsednica društva indijanka Simona Brilej je povedala, da je z obiskom zadovoljna, prav tako tudi z zabavo, ki se je razvila. Po eni uri rajanja pa so v tržnico priskakali tudi pravi kurenti pod vodstvom Šentjurčna Toneta Horvata. Dobra polovica jih je prišla iz ptujske vasi Pobreže, od koder Horvat tudi izhaja, okrepili pa so se tudi s kar lepim številom kurentov iz Šentjurja. Kurenti pa po ljudskem izročilu odganjajo zimo ter prinašajo srečo in obilje.

Omeniti moramo še škrate, ki so se že v dopoldanskem času sprehajali po Šentjurju in obiskali tudi varovance Doma starejših Šentjur. Škrati domujejo v Varstveno-delovnem centru Šentjur. (Jure Godler) 

Sorodne novice

Naši mladi podeželani na kvizu Mladi in kmetijstvo

Tjaša Ferlež

Ponovno prava pustna povorka skozi Ponikvo

Tjaša Ferlež

Šentjursko pustovanje privabilo veliko število pustnih mask

Jure Godler

Živahno ob tednu zdravega mesta

Jure Godler

Na cesti nisem sam: Povej! Pokaži! Prepreči!

Jure Godler

Prejeli smo: Čas za drugačnost in iznajdljivost

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več