3.4 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

MCŠ poziva prostovoljce za solidarnostno pomoč

Šentjur, 17. 3. 2020 – V Mladinskiem centru Šentjur (MCŠ) v sodelovanju s štabom CZ občine Šentjur, ki se koordinira z rdečim križem, gasilsko zvezo, zdravstvenim domom, krajevnimi skupnostmi in drugimi organizacijami, smo oblikovali poziv občanom za solidarnostno pomoč v primeru širjenja koronavirusa. Pomoč bi potrebovali za strokovne službe, če te same ne bi zmogle zadovoljevati vseh potreb občanov.

Vabimo občane, ki jim to okoliščine dopuščajo, ki so stari vsaj 18 let, ki so zdravi, ki zadnjih 14 dni niso bili na potovanju v tujini ali bili v stiku z okuženimi osebami in v svoji neposredni bližini nimajo rizičnih oseb za okužbo, da se vpišejo v bazo prostovoljcev za solidarnostno pomoč, v primeru širjenja koronavirusa.  

Trenutno teh potreb ni. Želimo pa biti pripravljeni. Prostovoljcev se, če to ne bo nujno, ne bo pozivalo. V primeru, da se jih pozove, bodo tudi ustrezno informirani, kako ravnati na terenu in ustrezno zaščiteni.

Več informacij in prijava občanov v bazo prostovoljcev je na:

https://www.mladi-sentjur.si/Aktualno/postani-prostovoljec-za-solidarnostno-pomoc-sokrajanom-v-casu-epidemije-koronavirusa/

Baza se dela za potrebe štaba CZ občine Šentjur. (Lara Žmaher, vodja MCŠ)

Sorodne novice

Naše osnovne šole se prilagajajo pouku na daljavo

Jure Godler

#koronaintervju št. 20: Davor Pušnik, muzikant in radijski voditelj

ViP

#koronaintervju št. 18: Klara Hrovatič, rokometašica

ViP

#koronaintervju št. 16 – Mateja Bobek, umetnica

Jure Godler

#koronaintervju št. 14: Luka Polenšek, gostinec

ViP

Stanje v Občini Šentjur v času epidemije koronavirusa

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več