17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

MCŠ poziva prostovoljce za solidarnostno pomoč

Šentjur, 17. 3. 2020 – V Mladinskiem centru Šentjur (MCŠ) v sodelovanju s štabom CZ občine Šentjur, ki se koordinira z rdečim križem, gasilsko zvezo, zdravstvenim domom, krajevnimi skupnostmi in drugimi organizacijami, smo oblikovali poziv občanom za solidarnostno pomoč v primeru širjenja koronavirusa. Pomoč bi potrebovali za strokovne službe, če te same ne bi zmogle zadovoljevati vseh potreb občanov.

Vabimo občane, ki jim to okoliščine dopuščajo, ki so stari vsaj 18 let, ki so zdravi, ki zadnjih 14 dni niso bili na potovanju v tujini ali bili v stiku z okuženimi osebami in v svoji neposredni bližini nimajo rizičnih oseb za okužbo, da se vpišejo v bazo prostovoljcev za solidarnostno pomoč, v primeru širjenja koronavirusa.  

Trenutno teh potreb ni. Želimo pa biti pripravljeni. Prostovoljcev se, če to ne bo nujno, ne bo pozivalo. V primeru, da se jih pozove, bodo tudi ustrezno informirani, kako ravnati na terenu in ustrezno zaščiteni.

Več informacij in prijava občanov v bazo prostovoljcev je na:

https://www.mladi-sentjur.si/Aktualno/postani-prostovoljec-za-solidarnostno-pomoc-sokrajanom-v-casu-epidemije-koronavirusa/

Baza se dela za potrebe štaba CZ občine Šentjur. (Lara Žmaher, vodja MCŠ)

Sorodne novice

Šentjurski vitezi 2023

Jure Godler

Podhod ni več betonsko siv

Jure Godler

Aktivne krompirjeve počitnice

Jure Godler

Projekt Mladi za mlajše narisal nasmehe kar 80 otrokom

Jure Godler

ZD Šentjur napako pri cepljenju že razrešil

ViP

Tudi v Šentjurju in Dobju so se začeli Dnevi cepljenja

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več