19 C
Šentjur pri Celju
18/05/2024
sentjur.net

Med Božički na kolesih tudi naš župan

Šentjur, 23. 12. 2022 – Predpraznični čas je tisti, ko drug drugim s pozornostmi polepšamo dni. V Združenju kolesarjev Šentjur Power so znova sedli na svoje jeklene konjičke. Tokrat oblečeni v božičkovo opremo. Kar 40 kolesarjev se je tako podalo na 6. tradicionalno Božičkovo rundo po Šentjurju in Šmarju pri Jelšah. Obiskovali pa so tako vrtce in domove starejših. Pričetek njihove runde je bil pri Kavarni Tržnica, od kod so se podali na Radiu Štajerski val, obiskali enote Vrtca Šentjur – Pešnica in Center, ter nadaljevali pot proti Domu starejših Šentjur. Od tam so razveselili otročke v vrtcu Hruševec in nadaljevali čez Grobelno proti Šmarju pri Jelšah.

Tokrat se je Božičkom pridružil tudi župan mag. Marko Diaci, ki se je zelo dobro zlil med bradače v rdečih oblačilih. Njegova prisotnost pa je med Božički velikokrat ostala skrita. Božičke in Božički pa so s otroci in starejšimi občani prepevali, zaplesali in kot se spodobi tudi delili sladkarije. Vodja in glavni protagonist Božičkove runde po Šentjurju pa je bil Davor Vrečko. “Fantje in dekleta oblečeni v božičkova oblačila, so si za današnji dan vzeli dopust v službi in ta dan žrtvovali za nekaj lepega. To je naše največje plačilo,” je povedal Vrečko. Dan pa so polepšali skoraj tisoč otrokom in starostnikom. (Jure Godler)

Sorodne novice

Božiček jih je pričakal na vrhu Žusma

Tjaša Ferlež

Božički na kolesih razveseljevali otroke in odrasle

Jure Godler

Šentjur Power na redni torkovi vožnji

Jure Godler

Šentjurčani kolesarili po dolini Sotle

Jure Godler

Božički na kolesih razveselili otroke

Jure Godler

Božiček otroke obdaril tudi v Gorici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več