0.8 C
Šentjur pri Celju
16/01/2021
sentjur.net

Šentjurčani kolesarili po dolini Sotle

Rogatec, 19. maj 2019 –  Športno društvo (ŠD) osnovne šole (OŠ) Rogatec in OŠ Viktorja Kovačića Hum na Sutli sta bila organizatorja 15. Tradicionalnega meddržavnega prijateljskega kolesarjenja po dolini Sotle. Start je bil na Železniški postaji v Rogatcu, kjer so bile prijave udeležencev. V kratkem kulturnem programu so nastopile mažuretke OŠ Hum na Sutli.

Udeležence so pozdravili Viljem Prevolšek, ravnatelj OŠ Rogatec, Biserka Šiljak, ravnateljica OŠ Hum na Sutli in Marko Herček, predsednik ŠD OŠ Rogatec. Tekmovali so na treh različnih progah po naslednjih trasah: krajša 18 km, srednja 30 km in dolga proga 60 km, ki je potekala Rogatec-Dobovec-Hum na Sutli-Rajnkovec-Imeno-Podčetrtek-Sodna vas-Vonarje-Rajnkovec- Rogaška Slatina, cilj pa je bil Železniška postaja Rogatec.

Že vrsto let se kolesarjenja udeležuje ekipa Šentjur Power. Prvi štirje, ki so prikolesarili na cilj so, bili Damjan Bobek, Rajko Zvonar, Blaž Lupše in Davor Vrečko. V ekipi so še bili Peter Tovornik, Branko Ozis, Goran Geršak, Tone Šeligo, Marjan Šeligo, Toni Mercina in Igor Cesar. Zaključek je bil na hrvaški strani pri OŠ Viktorja Kovačića, kjer so dobili kolesarji malico in brezalkoholni napitek. Sledilo je veselo druženje ob glasbi Trio Zagorje.

Kolesarje so varovali policisti Policijske postaje Rogaška Slatina in policisti iz Hrvaške. Posebna zahvala pa gre članom Združenja šoferjev in avtomehanikov Rogaška Slatina in predsednici Cvetki Pažon. Prijateljsko kolesarjenje po dolini Sotle je meddržavna prireditev, ki druži ljudi ob dolini Sotle iz Slovenije in Hrvaške. Namenjena je prijateljskemu druženju vseh ljubiteljev kolesarstva in narave ter ostalih športov v občinah Rogatec, Zagorska Sela, Hum na Sutli in Rogaška Slatina.

(Milenka Blažević, foto: Davor Vrečko, ZŠAM Rogaška Slatina)

Sorodne novice

Srečanje starodobnih kolesarjev zaokrožili z 10 km progo

Jure Godler

Božički na kolesih razveseljevali otroke in odrasle

Jure Godler

Šentjur Power na redni torkovi vožnji

Jure Godler

Kolesarska karavana švignila mimo nas

Jure Godler

Dirka po Sloveniji ponovno čez naše kraje

Jure Godler

S kolesom na nevarno dobjansko regionalko

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več