18.9 C
Šentjur pri Celju
15/08/2022
sentjur.net

Med sabo so se pomerile selekcije U11 Košarkarskega kluba Šentjur

Šentjur, 23. 11. 2019Košarkarski klub Šentjur že vsa leta skrbi tudi za razvoj košarkarskega podmladka. Čeprav v senci članske ekipe, žogo meče na koš izredno veliko število fantov. Ti prihajajo iz šole košarke vseh šentjurskih šol. Razdeljeni v starostne kategorije od U9, U11 (A in B), U13 (A in B), U15 (A in B), U17 in U19. Za njih skrbijo različni trenerji Boris Bračun, Žiga Jug, Boštjan Kočar in Ožbej Stane. Da zanimanje za košarko še vedno ne ugasne tudi po že petih letih od osvojitve naslova državnih prvakov, skrbi tudi Luka Dončić v NBA.

Začetek lige U11

S fotoaparatom smo obiskali prijateljske tekme med treni ekipami U11 in B ekipo U13. Fantje v različnih klubskih dresih so se pomerili med sabo. Še prej pa sta jim trenerja Žiga Jug in Boris Bračun dala napotke. “Namen tega srečanja je, da se pred začetkom prihajajoče U11 lige, ki se začne januarja, zberemo in da fantje spoznajo svoje ekipe,” je povedal na začetku Žiga Jug. Liga bo trajala od januarja do junija, odigrali pa bodo 18 turnirjev (36 tekem).

V hruševski dvorani so odigrali so tri tekme zapored, po sistemu vsak z vsakim. Sicer selekcije U11 igrajo na znižane koše, vendar so se tokrat pomerili kar na koše normalne višine. Fantje so na turnirju, kjer rezultat ni bil pomemben, pokazali veliko mero srčnosti in borbe. Predvsem pa je naloga trenerjev, da jim že v zgodnjem razvoju vcepijo ljubezen do košarke, poleg tega pa fante med seboj še povežejo v ekipe in s tem vcepljajo timski duh športa. (Jure Godler)

Sorodne novice

Damjan Novaković že tretjič trener KK Šentjur

Jure Godler

Novi trener KK Šentjur prišel in odšel

Jure Godler

KK Šentjur: Letošnji cilj je Liga za prvaka

Jure Godler

Jožetu Palčniku nagrada košarkarske zveze

ViP

KK Šentjur: V nepomembni tekmi razbili Krko

Jure Godler

Šentjurčani z mega uvodom k mirni končnici

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več