11.8 C
Šentjur pri Celju
22/03/2023
sentjur.net

Medalja in številna visoka mesta šentjurskih atletov

atletiNa dvodnevnem Državnem prvenstvu Slovenije za kategorijo U14 in U12, ki je bilo v Ljubljani, je nastopilo devetnajst atletov Atletskega Kluba Asfalt Kovač Šentjur. Prvi dan je šentjurska štafeta 4 x 100 m deklice U14 osvojila z novim klubskim rekordom 4. mesto v Sloveniji. V štafeti so tekle Larisa Ramšak, Špela Ipšek, Eneja Vehovec Pondelak in Eva Kolar. Tik pod zmagovalnim odrom je na 4. mestu končala v teku na 60 m z ovirami tudi Eneja Vehovec Pondelak. 

Drugi dan je razveselil Rok Jazbec z osvojenim 3. mestom v skoku v daljino. Štafeta deklic 4 x 200 m U14 pa je s ponovno novim klubskim rekordom osvojila 6. mesto. Štafeto so sestavljale iste tekmovalke kot prvi dan, Špelo Ipšek pa je zamenjala Zala Hostnik. Poleh navedenih so oba dneva šentjurke atletinje in atleti osvojili še več mest med prvih deset v Sloveniji: 5. Eneja Vehovec Pondelak (200 m z ovirami), 5. Andraž Švigelj (vortex, krogla), 6. Žiga Tovornik (1000 m), 7. Rok Jazbec (200 m), 9. Žiga Kolar (vortex), 10. Ema Osojnik (vortex), 10. Eva Kolar (vortex). 

Sorodne novice

Urški Ogrizek srebrna medalja in klubski rekord v teku na 60 m

Jure Godler

Urška Ogrizek državna prvakinja v teku na 100 m

Jure Godler

Urška Ogrizek le dve stotinki do norme

Jure Godler

Tri nove atletske medalje in dve deveti mesti med člani v Sloveniji

Jure Godler

Pionirji v kategoriji U16 državni prvaki v krosu

Jure Godler

Šentjurski atleti na 55. Prvenstvu slovenskih občin v krosu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več