19.6 C
Šentjur pri Celju
22/09/2023
sentjur.net

Urška Ogrizek le dve stotinki do norme

Šentjur, 14. maj 2022 – Atletski klub Asfalt Kovač Šentjur je znova organiziral Atletski miting Šentjur 2022. Tokrat so ga atleti izvedli že 18. po vrsti. Razdelili pa so ga na dva dela – ob 10. uri se je začel članski miting ob 12. uri pa miting mladih. Člani in članice so se pomerili v tekih na 100, 300, 600 in 1500 metrov, ter skoku v daljino. Pionirke in pionirji v kategorijah U10 do U16 pa na teku na razdaljo 60 m in 200 m (U10), v kategorijah U12-U14 še v metu vortexa, kategorija U16 pa se je pomerila še v teku na 300 m, 1000 m in skoku na daljino. Vodja tekmovanja je bil Rok Novak.

Pred pričetkom tekmovanja pa je zbrane trenerje in atlete nagovoril tudi predsednik AK Asfalt Kovač Šentjur, Jože Artnak, ki je tekmovalcem zaželel veliko športne sreče in nastop brez poškodb. Organizatorjem pa je čestital tudi župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, ki vsako leto pripravijo atletski miting. “V prihodnosti se bomo kot občina potrudili, da omogočimo še boljše infrastrukturne pogoje in verjamem, da nam bo to s skupnimi močmi tudi uspelo,” je župan nakazal tudi posodobitev že dotrajane atletske steze.

Več kot 200 atletov

Na mitingu je nastopilo tudi 22 atletov, ki so branili barve domačega kluba. Večina od njih je bila tudi zelo uspešna. Najbolj je izstopila Urška Ogrizek v teku članic na 100 metrov, kjer je dosegla svoj osebni in popravila tudi klubski absolutni rekord in zasedla odlično drugo mesto. Na teku je dosegla čas 12.37 sekunde, ki pa je bil le za pilih 2 stotinki sekunde slabši, kot je predpisana norma za udeležbo na 16. Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM), ki bo konec julija na Slovaškem. V teku na 100 metrov pa je okoli vratu srebro nadel tudi Matija Drogenik Bombač, ki je prav tako izboljšal svoj osebni rekord. Med pionirji U16 na teku na 60 m se je izkazal tudi Nej Dobovišek, z drugim mestom, v teku na 1000 m pa sta prvo in drugo mesto zasedla Val Filej in Martin Artnak. (Jure Godler)

Sorodne novice

Šentjurskim atletom tri medalje na Prvenstvu Slovenije

Jure Godler

Urška Ogrizek do norme za EYOD 2023

Jure Godler

Na 19. atletskem mitingu padel državni rekord

Jure Godler

Urška Ogrizek med najhitrejšimi Slovenkami

Jure Godler

Urški Ogrizek srebrna medalja in klubski rekord v teku na 60 m

Jure Godler

Urška Ogrizek tretja na Češkem

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več