19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net

Miklavž obiskal Šentjurčane

Šentjur, 5. 12. 2023 – Miklavžev sejem je ena zanimiveljših promocijsko-turističnih prireditev pri nas. Tokrat so ga organizatorji iz Razvojne agencije Kozjansko pripravili že 13. zapored. Žal pa se kljub pobožni konotaciji znova ni izšlo z vremenom. Tako lani kot letos je sejmarje in obiskovalce pošteno “napralo”. Kljub temu pa so oboji vstrajali. Vstrajali pa so tako dolgo, da se je vreme spremenilo – v sneg. Čeprav na koncu idilično vzdušje lučk in obiskovalcev v pričakovanju obdaritev je mariskoga pošteno napralo in se ni zadržal na dogodku kolikor bi se drugače.

Sejem in obdarovanje

Ploščad pred cerkvijo sv. Jurija v Zgornjem trgu je bila ponovno polna stojnic in sejmarjev, ki so ponujali številne svoje izdelke, med katerimi ni manjkalo ne kuhanega vina, parkljev, božičnih piškotov in ostalih domačih izdelkov. V istem času pa je v cerkvi potekalo obdarovanje otrok in prihod Miklavža. Znova pa so za najmlajše pripravili gledališko predstavo. V času ko so otroci nestrpno pričakovali prihod prvega od dobrih mož, pa so na plošadi prepevale vokalne skupine. Prve so nastopile Vokalne skupine Terca, ki delujejo v okviru OŠ Franja Malgaja Šentjur, pod vodstvom Melite Račečič. Sledil je nastop Hruševskih pevk, ki so se poslužile bolj zabavnega repertuarja. Pevke vodi Mojca Krevel.

Čeprav je bilo zaradi mrazu, dežja in snega vprašljiv nastop Vokalne skupine Jesensko cvetje, pa so se fantje in dekleta vendarle zbrali in zapeli nekaj ljudskih napevov. Kot zadnje pa so nastopile tudi pevke Vokalne skupine Glasovir, ki so še zaradi službenih obveznosti ujele zadnje obiskovalce sejma. Okoli osme ure pa so se premočeni in premraženi sejmarji počasi odpravili proti toplemu domu. So si pa poleg obdarovanih otrok nasmeh na obrazu narisali tudi mestni redarji, ki so zaradi prireditve napačno parkirane avtomobile v Zgornjem trgu oglobili. (Jure Godler, foto: Danijel Berden)

Sorodne novice

Miklavž razveseljeval otroke tudi na Blagovni

Jure Godler

Sejmarje ni pregnal dež, sv. Miklavž pa obdaril 270 otrok

Jure Godler

Miklavževanje na Blagovni s priporočili NIJZ

Jure Godler

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler

Otroke v Vaškem hramu je obiskal Miklavž

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več