-2.2 C
Šentjur pri Celju
08/12/2023
sentjur.net

Sejmarje ni pregnal dež, sv. Miklavž pa obdaril 270 otrok

Šentjur, 5. 12. 2022 – Organizatorji Turističnega informativnega centra Šentjur, že vrsto let pripravljajo tradicionalni Miklavžev sejem. Popoldan na ploščadi pred cerkvijo sv. Jurija se na postavljenih stojnicah ni ravno gnetlo raztavljalcev, saj je ravno takrat ko so se stojnice postavljale začelo deževati. Vendar se raztavljalci niso pustili odgnati in nekaj posameznikov je opogumilo še ostale, da so svoje izdelke vendarle, kljub dežju postavili na stojnice. Pogum se jim je tokrat obrestoval in dež je ponehal, čeprav je pričakovano množico obiskovalcev precej razredčil.

Znova je bilo moč na stojnicah kupiti kuhano vino, copate, domače namaze in bižuterijo. Prav tako je bilo moč zapaziti doma izdelane igračke, ročno izdelane praznične okraske, med in medene izdelke itd … Proti koncu sejemskega časa so nastopili še pevci zbora Glasbene šole Šentjur in Vokalna skupina Glasovir, katere obe vodi Tina Pečar in tako polepšali večer obiskovalcem sejma. Tik pred koncem zadnje skladbe, pa je znova začelo deževati zato so vsi hitro pospravili svoje izdelke in zaključili sejemsko dogajanje.

Miklavž za otroke

Istočnasno, ko je pred cerkvijo potekal sejem, je v cerkvi sveti Miklavž obdaril otroke. Z Miklavžem se je srečalo kar 270 otrok. Ker pa vsi istočasno vendarle niso mogli v cerkev jih je dobrotnik obdaroval v dveh terminih. Za otroke so pripravili tudi lepo in sporočilno lutnovno predstavo, v kateri so z lutkami nastopile veroučenke. Predstavo pa je pripravila Sabina Zupan. Miklavž je na obisku otrokom razložil zakaj nosi škofovska oblačila in kaj je njegov namen. Vsakemu od 270 malčkov, pa je podaril tudi darila. Da so ta prišla prišla v roke obdarjencev sta poskrbela Polona in Roman, ki sta več dni pomagala pri skrbni pripravi darilc. (Jure Godler, foto: Jure Godler, Daniel Berden)

Sorodne novice

Miklavž obiskal Šentjurčane

Jure Godler

Miklavž razveseljeval otroke tudi na Blagovni

Jure Godler

Miklavževanje na Blagovni s priporočili NIJZ

Jure Godler

Trije zimski botri obdarili tudi nekaj šentjurskih otrok

Jure Godler

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Jure Godler

Miklavž obiskal otroke v cerkvici sv. Rozalije

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več