14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Miklavžev sejem ponudil veliko domačih izdelkov

Šentjur, 2. 12. 2017 – Že tradicionalno Turistično-informativni center Šentjur in Mladinski center Šentjur pripravljata v Zgornjem trgu Miklavžev sejem. Že ob 14. uri je na ploščadi pred šentjursko farno cerkvijo zadišalo po domačih dobrotah iz 25 stojnic. Že predpraznični utrip je znova privabil v Zgornji trg prenekaterega obiskovalca. Tokrat so se organizatorji skušali držati rdeče niti – unikatnih in prazničnih izdelkov domače obrti in domačih loklanih dobrot naših ponudnikov. Mladinski center Šentjur pa je nekaj kasneje v goste povabil Gledališče Smejček in s pravljico Snežna kraljica so razveselili številne otroke.

V času sejma pa je v Šentjurju potekal tudi dan odprtih vrah TIC in muzejskih zbirk. Obiskovalci so si lahko ogledali spominsko sobo new Swing Quarteta, muzejske zbirke Rifnik in njegovi zakladi ter rojstne hiše Ipavcev, v kateri se je vrtel dokumentarni film Brata Gustav in Benjamin Ipavec, narodni in glasbeni preporod. (Jure Godler)

Sorodne novice

Starodobniki z vsakim letom v boljši formi

Tjaša Ferlež

Miklavž obiskal Šentjurčane

Jure Godler

Bučn’ce prvič pod kostanji v Zgornjem trgu

Jure Godler

Turiste bomo nagovarjali tudi ob nedeljah

ViP

KUL bazar je bil kul

Jure Godler

Sejmarje ni pregnal dež, sv. Miklavž pa obdaril 270 otrok

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več