14.5 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

Miklavžev sejem ponudil veliko domačih izdelkov

Šentjur, 2. 12. 2017 – Že tradicionalno Turistično-informativni center Šentjur in Mladinski center Šentjur pripravljata v Zgornjem trgu Miklavžev sejem. Že ob 14. uri je na ploščadi pred šentjursko farno cerkvijo zadišalo po domačih dobrotah iz 25 stojnic. Že predpraznični utrip je znova privabil v Zgornji trg prenekaterega obiskovalca. Tokrat so se organizatorji skušali držati rdeče niti – unikatnih in prazničnih izdelkov domače obrti in domačih loklanih dobrot naših ponudnikov. Mladinski center Šentjur pa je nekaj kasneje v goste povabil Gledališče Smejček in s pravljico Snežna kraljica so razveselili številne otroke.

V času sejma pa je v Šentjurju potekal tudi dan odprtih vrah TIC in muzejskih zbirk. Obiskovalci so si lahko ogledali spominsko sobo new Swing Quarteta, muzejske zbirke Rifnik in njegovi zakladi ter rojstne hiše Ipavcev, v kateri se je vrtel dokumentarni film Brata Gustav in Benjamin Ipavec, narodni in glasbeni preporod. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na sejmu Alpe–Adria tudi ponudba šentjurske občine

Jure Godler

Praznično in s pridihom praznikov na Miklavževem sejmu

Jure Godler

Trgatev 2019: Rdeče vino je odlično za srce

Jure Godler

Pripravili so mini bolšjak stare avtomobilske in druge opreme

Jure Godler

S pohoda na sejem

Jure Godler

Prejeli smo: Dijaki ŠCŠ obiskali sejem v Bologni

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več