23.5 C
Šentjur pri Celju
02/08/2021
sentjur.net

Minister za kmetijstvo na obisku v Šentjurju

Šentjur, 16. 4. 2021 – Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek je v petek obiskal tudi Šentjur. Terenski obisk je namenjen seznanitvi z razmerami v sektorju kmetijstva, tako z vidika posledic nedavne pozebe kot epidemije Covid-19 ter tudi priprave na novo programsko obdobje Skupne kmetijske politike. Obisk je minister začel na Prevorju, ki sodi v območje z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost, obiskal je podjetje Brečko Engineering v Jakobu, ki se ukvarja z inovativno kmetijsko tehniko z nizkimi izpusti dušika.

Sledil je obisk na šentjurski občini, kjer se je srečal z županom mag. Markom Diacijem. Župan s sodelavci strokovnih služb je ministru predstavil občino Šentjur, ki ima na svoji veliki teritorialni površini na geografsko zelo raznolikem območju pretežno podeželsko in kmetijsko zaledje, kar predstavlja precejšen delež celotne dejavnosti v občini. Beseda je tekla o aktualnih temah v kmetijstvu ter o področjih sodelovanja med občino in državo, na podlagi skupnih zakonsko določenih postopkov in prostorskih ureditev.

ŠCŠ izredno pomemben

Minister Podgoršek se je ob obisku naše občine, ki ga je pomagal koordinirati predsednik Zveze društev rejcev govedi lisaste pasme Slovenije Primož Pevec, kmetovalec iz Slatine pri Ponikvi, seznanil še s programi in načrti Šolskega centra Šentjur. “Šolski center Šentjur je za razvoj kmetijstva izredno pomemben. Razvoju in prenosu znanja daje velik poudarek tudi naše ministrstvo,” je povedal minister o petkovem obisku. Namen obiska je bil tudi, da skupaj s kmetovalci predebatirajo o problemih, ki se pojavljajo, in skupaj poiščejo rešitve. Izpostavil je tudi veliko škodo v sadjarstvu, ki jo je povzročila pozeba v prejšnjem tednu. Kako zelo so bila določena področja prizadeta, bo moč videti šele v naslednjih nekaj mesecih in tednih.

Nekaj besed o vpisu novih dijakov in študentov v ŠCŠ pa je povedal tudi direktor centra mag. Branko Šket: “Letos smo imeli virtualne informativne dneve. Poslušali smo vložiti čim več energije, da prenesemo informacije o šoli bodočim dijakom. V lanskem letu smo imeli vpisanih 318 dijakov, v letošnjem pa kar 350, za naslednje šolsko leto pa imamo vpisanih od 370 do 380 dijakov. Zato smo z vpisom zelo zadovoljni.”  (Jure Godler)

Sorodne novice

50 let društva absolventov kmetijske šole

Jure Godler

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler

Novi minister, nova obljuba: začetek gradnje obvoznice leta 2023

ViP

Minister Vizjak z županom o aktualnih okoljskih temah

Jure Godler

Med počitnicami so otroci obiskali varovance VDC

Tjaša Ferlež

V svet je zakorakala nova generacija diplomantov ŠCŠ

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več