-2.2 C
Šentjur pri Celju
08/12/2023
sentjur.net

Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira

Ponikva, 28. maj 2022 – Gasilska zveza Šentjur je v soboto dopoldan na Ponikvi  organizirala gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta 2022-2023 za mladinke, mladince, pionirje in pionirke gasilskih društev znotraj Gasilske zveze Šentjur. Mladi gasilci so se v soboto v konkurenci pomerili v vaji z vedrovko, prenosom vode ter razvrščanjem, medtem ko so se mladinci in mladinke pomerili v mokri vaji s hidrantom, v vaji razvrščanja in teoretičnimi vprašanji. Tekmovanja Šentjurske gasilske zveze so se udeležila društva znotraj nje, med njimi je bilo skupno kar štiriintrideset ekip od tega – trinajst ekip pionirjev, pet ekip pionirk, enajst ekip mladincev in pet ekipa mladink.

Čutiti je bilo tekmovalni duh

Tekmovanje je kljub slabemu vremenu bilo zelo uspešno.  Ekipe so znova pokazale svoj športno – tekmovalni duh in navdušile s svojimi rezultati. Tekmovanje pa sta poleg sodnikov in mentorjev spremljala tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok. Na tekmovanju, so med pionirji dosegli 3. mesto PGD Planina1, 2. mesto PGD Loka pri Žusmu in 1. mesto PGD Dobje1. Med ekipami pionirk pa so 3. mesto PGD Kalobje, 2. mesto PGD Dobje2  in 1. mesto PGD Slivnica pri Celju. V kategoriji mladincev, so 3. mesto dosegli PGD Prevorje , 2. mesto PGD Loka pri Žusmu in 1. mesto PGD Dobje. Med mladinkami  pa so 3. mesto dosegle PGD Dolga Gora, 2. mesto PGD Kalobje in 1. mesto. mladinke PGD Dobje.

Sorodne novice

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tjaša Ferlež

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi tekmovalo preko 500 mladih gasilcev

Tjaša Ferlež

V soboto mladina, v nedeljo člani, članice in starejši gasilci

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v nogometu

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več