9.5 C
Šentjur pri Celju
30/09/2020
sentjur.net

Mladi gasilci pokazali svoje znanje

Šentjur, 25. 5 .2019 – Gasilska zveza Šentjur je v soboto dopoldan poleg tekmovanja Gasilske zveze Šentjur organizirala tudi pokalno gasilsko tekmovanje za mladinke, mladince, pionirje in pionirke Celjske regije v sezoni 2019. Mladi gasilci so se na sončno majsko soboto v konkurenci pomerili v vaji z vedrovko, v štafeti na 400 m z ovirami in v vaji razvrščanja. Tekmovanja Šentjurske gasilske zveze so se najprej udeležila društva znotraj nje, med njimi je bilo skupno kar 26 ekip – 13 ekip pionirjev, 4 ekipe pionirk, 12 ekip mladincev in dve ekipi mladink. Na pokalnem gasilskem tekmovanju za mladinke, mladince, pionirje in pionirke Celjske regije v sezoni 2019 so se med seboj borila tako domača društva, kot tudi društva iz drugih gasilskih zvez. Skupaj se je tako za pokale borilo 11 ekip pionirjev, 4 ekipe pionirk, 11 ekip mladincev in 2 ekipi mladink.

Rezultati tekmovanja GZ Šentjur

Na tekmovanju Gasilske zveze Šentjur so med pionirji dosegli 3. mesto gasilci PGD Loka pri Žusmu, 2. mesto PGD Kalobje in 1. mesto PGD Lokarje. Med ekipami pionirk pa so 3. mesto dosegle gasilke PGD Dobje, 2. mesto Prevorje in 1. mesto PGD Dobje 1. V kategoriji mladincev so 3. mesto dosegli gasilci PGD Ponikva, 2. mesto PGD Prevorje in 1. mesto PGD Dobje. Med mladinkami pa sta tekmovali samo dve ekipi, 2. mesto so si prislužile gasilke PGD Slivnica pri Celju in 1. mesto PGD Dobje.

Rezultati pokalnega tekmovanja Celjske regije

V pokalnem tekmovanju Celjske regije so med pionirji dosegli 3. mesto PGD Lokarje, 2. mesto PGD Draža vas in 1. mesto PGD Loka pri Žusmu. Med ekipami pionirk so 3. mesto dosegle gasilke PGD Šmartno v Rožni dolini, 2. mesto PGD Dobje in 1. mesto PGD Zreče. V kategoriji mladincev so 3. mesto dosegli gasilci PGD Dobje, 2. mesto PGD Zreče in 1. mesto PGD Pristava pri Mestinju. Med mladinkami sta tudi tokrat tekmovali samo dve ekipi, 2. mesto so si prislužile gasilke PGD Šentvid pri Grobelnem ter 1. mesto PGD Dobje.

Preden so tekmovalci izvedeli rezultate, so jih je pozdravili poveljnik GZ Šentjur Martin Cmok, podžupanja občine Šentjur Silva Koželj, namestnik predsednika GZ Šentjur Uroš Siter, v imenu občine Dobje je spregovoril Branko Uduč in kot predstavnik Celjske regije je zbrane nagovoril tudi Ivan Jezernik. Vsi so mlade gasilce lepo pozdravili in jim namenili pohvale ter jih spodbudili za nadaljnje delo.

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Šentjurski gasilci na Velikem gasilskem izzivu

Jure Godler

Mladi raziskovalci danes potrebujejo vaš glas

Jure Godler

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež

Regijsko tekmovanje gasilske mladine v orientaciji

Jure Godler

Prejeli smo: Planinčani osvojili Normandijo

Jure Godler

Obnovili objekt v športnem parku

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več