28.5 C
Šentjur pri Celju
05/07/2020
sentjur.net

Mladinske Hip hoperke iz Plesnega vala v svetovnem vrhu

Rimini, 27. 10. 2015 –  V tekmovalni postavi Plesnega vala je zelo veliko otrok in mladih iz občine Šentjur. Trenerka mladinske dekliške skupine Fierce, ki je osvojila naslov svetovnih podprvakinj, je šentjurčanka Tjaša Leban, ki je svoje prve plesne korake odplesala prav v Plesnem valu Šentjur. V skupini FIERCE plešeta tudi Nika Cehnar in Laura Pintar, ki obiskujeta OŠ Hruševec Šentjur. S svetovnega prvenstva v Riminiju (Hip hop, Electric boogie, Break Dance), kjer je zaplesalo 4000 plesalk in plesalcev iz 32 držav, se 40-članska ekipa v Plesni val vrača polna novih vtisov, spominov in izkušenj.

Največji uspeh v Hip hop zgodovini Plesnega vala je priplesala naša dekliško-mladinska  skupina Fierce, ki je v konkurenci 50 skupin iz 32 držav celega sveta stopila na stopničke in v hudi konkurenci in osvojila naslov svetovnih podprvakinj. Članice skupine Hana Firer, Lana Apotekar, Laura Pintar, Neža Zupan, Nika Cehnar, Kaja Roš in Sara Jezernik so plesalke z dušo in srcem, prav tako kot njihova trenerka in mentorica Tjaša Leban. Odličen uspeh je posledica trdega dela, predanosti, talenta in močne povezanosti znotraj skupine. Poleg drugega mesta so osvojile ekipe še:

  • 2. mesto – FIERCE – mladinske hip hop male skupine
  • 16. mesto – CONNEXION – članske hip hop male skupine
  • 21. mesto – FORCE – članske hip hop formacije
  • 23. mesto – Kristjan Terglav – electric boogie solo člani
  • 25. mesto – Marko Sivka – hip hop solo člani
  • 50. mesto – Kristjan Terglav – hip hop solo člani

Tudi članske skupine in solisti so se pomerili z več kot 50 skupinami in posamezniki s celega sveta in se odlično odrezali. Šport so vzponi in padci, povezanost, želja, prijateljstvo, tekmovalnost, uspehi in neuspehi in kljub temu, da vsi tekmovalci na Svetovnem prvenstvu niso dosegli zastavljenih ciljev, se zavedamo, je pomembno, da uživamo v trenutkih in vedno gledamo naprej. (Ajda Habjan)

 

Sorodne novice

TBA-jevci odlični na državnem prvenstvu in mednarodnih tekmovanjih

Jure Godler

Prejeli smo: TBA pozdrav poletju

Jure Godler

Predstavili so se tekmovalci modernih plesov

Jure Godler

Dva atleta odhajata na IPC svetovno prvenstvo

Jure Godler

Šetjurčanki tretji v street dancu

Jure Godler

Naše plesalke s karto na evropsko prvenstvo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več