19.8 C
Šentjur pri Celju
03/08/2020
sentjur.net

Moyutin pohod po šentjurskih hribih

Šentjur, 24. 9. 2016 – Študentski klub mladih Šentjur je v soboto organiziral pohod po okoliškem hribovju. Po septembrskih dogodkih, namenjenih ljubiteljem glasbe, umetnosti in dobre debate, so na vrsto prišli še ljubitelji planinarjenja. ŠKMŠ je organiziral mini pohod na Rifnik in Resevno, sestavljen iz več postojank, po katerih jih je vodil Mirko Čander. Rifnik so osvojili s strani Nove vasi, kjer so si na hitro spočili, ob tem pa po šolsko prisluhnili zgodovini rifniškega arheološkega parka. Pot so si nato po novi trasi utirali do jame mlinskih kamnov, kjer jih je ob zvokih instrumenta, na katerega je zaigral Rok Vodeb Kelt, čakala domača malica. Jama je bila dolgo skriti zaklad Rifnika, a želje tistih, ki zanjo skrbijo, so, da bi v ta miren prostor začeli zahajati Šentjurčani, pa tudi turisti.

Mirko Čander je zbranim predstavil vizijo turističnega razvoja Šentjurja, nato pa dvajset mladih dalje vodil po resevniških poteh. Pred vrhom so malce skrenili s poti in si ogledali še eno jamo, kjer so nekoč klesali mlinske kamne, v kateri jih je čakala dobro skrita malica, kot so jo poznali kamnoseki. Pohodniški ritem je bil kar poskočen, saj se je mudilo na vrh, kjer je Planinsko društvo organiziralo kratko prireditev ob 65. obletnici Planinskega društva Šentjur, 55. obletnici planinskega doma in 20. obletnici stolpa na Resevni, ki pa so jo pohodniki za las zamudili. Po okrepčanju z domačo enolončnico so se čez Hudičev graben vrnili nazaj v dolino. (Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

Kelti so živeli v deželi tej in na Rifniku

Jure Godler

Sledili srcu na Žusem in nazaj v Dobrino

Jure Godler

Prejeli smo: Pohod po obronkih naše občine

Jure Godler

Musica academica tudi tokrat z operno zgodbo

Jure Godler

Združili dve tradicionalni prireditvi in dobili …

Jure Godler

Kmalu na Rifnik po prenovljeni cesti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več