6.3 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Murnovali v Cerovcu

Cerovec, 19. 8. 2017Ansambel Murni je razmeroma novo ime na slovenski glasbenozabavni sceni, sestavljajo pa ga fantje s Šentjurskega. Skupaj igrajo že četrto leto, njihovi veliki vzorniki pa so Šentjurski muzikanti, po katerih so si nadeli tudi podobna oblačila. Murni so brata Elvis in Denis Govedič, Miha Bantan ter Miha Gunzek. Trije prihjajo iz Šentjurja, eden pa je doma v Dolu pri Hrastniku. V svoji glasbeni zgodovini pa so nanizali kar nekaj zavidanja vrednih uspehov. Med drugim so lansko leto zmagali na 46. Festivalu Šentverjan 2016, kjer jim je strokovna komisija za skladbo Presneti glavobol dodelila prvo nagrado. Pometli so tudi s konkurenco na 25. vurbeškem festivalu, kar potrjuje, da njihovi uspehi niso zgolj sreča, temveč plod trdega dela in talenta.

Tokrat so Murni prvič pripravili lastni koncert, ki so ga poimenovali Murnovanje, kar pod domačim kozolcem v Cerovcu. Če smo natančni, v velikem šotoru poleg kozolca, ki pa je bil kar premajhen za številne obiskovalce prireditve. Poleg prvega lastnega koncerta so posneli svojo prvo zgoščenko z naslovom Super kmjet. Kot se spodobi, so koncert začeli sami, na odru pa so se jim kmalu pridružili še njihovi vzorniki Šentjurski muzikanti. Z njimi je nato nastopil tudi Oplotniški stanovski kolega Tine Lesjak. Najmočnejši odziv občinstva je pa požela pesem Starček, ki so jo Murni zaigrali skupaj z odlično citrarko Jasmino Levičar. Zaradi burnega odziva pa so del pesmi morali celo po aplavzu ponoviti.

Na odru je še zaigral znani glasbenik Brane Klavžar. Za večino melodij Murnov poskrbita Igor Podpečan in Bojan Lugarič, za besedila pa Vera Šolinc. Slednji pa se je na odru pridružil še kitarist Aljoša Černelč. Prireditev sta vodila Tina in Avguštin – Gušto, ki je skupaj s Štamperlovim Pepijem poskrbel za salve smeha. Čeprav je veselico občasno tudi malo namočil dež, pa se je zabava nadaljevala do jutranjih ur. (Jure Godler)

Sorodne novice

Izpred citer še pred radijski mikrofon

Jure Godler

Levičarjeva uradno  postala učiteljica citer

Majda Rezec

December ob mestnem ognjišču: Odpirali šampanjce

Jure Godler

Vaja Cerovec: Požar je izbruhnil na traktorju

Tjaša Ferlež

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler

Sedma, pravljična Citrarska pomlad

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več