14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Na 19. atletskem mitingu padel državni rekord

Kozje, 15. 4. 2023 – Šentjurski atleti so letošnji 19. Atletski miting Šentjur 2023 organizirali v Kozjem. Šentjurski štadion namreč dobiva novo tekaško podlago in razširitev steze, dela pa še niso zaključena. Vodstvo Atletskega kluba Asfalt Kovač Šentjur je bilo zato primorano najti drugo lokacijo za izvedbo tekmovanja, ki je bilo zapisano v načtih AZS.  “S sodelovanjem domačinov in županje Milence Kranjc, ki je vse prisotne tudi pozdravila, smo skoraj tristo atletov iz vse Slovenije, med njimi tudi 30 naših, uspešno peljali skozi celodnevni atletski spored,” je povedal predsednik kluba Jože Artnak.

Žal vreme atletom ni bilo naklonjeno, kljub temu tudi dobri rezultati niso izostali. Na novi atletski stezi je postala absolutna zmagovalka in nova državna prvakinja v teku na 10 km Liza Šajn (Akademsko atletsko društvo Slovan), ki je z odličnim časom 33:22,53 popravila državni rekord za mlajše članice. Hitreje od prejšnjega rekorda je tekla tudi Špela Gonza (Štajerska), ki je bila druga s časom 35:07,46. Oba dosežena časa pa sta pomenila tudi izpolnitev norme za EVROPSKO PRVENSTVO – MLAJŠI ČLANI IN MLAJŠE ČLANICE, Espoo (FIN), 13.–16. julij 2023. Vse ostale rezultate najdete na spletni strani www.aksentjur.si.

Sorodne novice

Urški Ogrizek srebrna medalja in klubski rekord v teku na 60 m

Jure Godler

Urška Ogrizek le dve stotinki do norme

Jure Godler

Šentjurski atleti na 55. Prvenstvu slovenskih občin v krosu

Jure Godler

Dve novi medalji za šentjurske atlete

Jure Godler

V zapletenih časih pogumno izpeljali Prvenstvo Slovenije

Jure Godler

Tri medalje atletom na državnem prvenstvu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več