27.4 C
Šentjur pri Celju
02/07/2020
sentjur.net

Na 37 km dolgo pot skozi tri občine

Dolga Gora, 13.7. 2019 – Člani Kolesarskega kluba Atom so organizirali že 8. Kolesarsko orbito oziroma že osmi rekreativni kolesarski maraton, ki z vsakim letom postaja skoraj že tradicionalen. Sončno vreme in ljubezen do kolesarjenja je na Orbito privabilo kar trideset kolesarjev, ki so se podali na 37 km dolgo pot skozi tri občine – Šmarje pri Jelšah, Konjice in Šentjur. Prevozili so standardno krožno traso in se tako družili na kolesu v prijetnem in zdravem tekmovalnem duhu.

Skupina kolesarjev se je tako zbrala na Športnem igrišču v Dolgi Gori, pred gasilskim domom, kjer so svojo odpravo tudi začeli. Iz Dolge Gore je  kolesarje pot vodila po asfaltirani cesti na Sladko Goro, od tam naprej skozi Ponikvo v Loče iz Loč na sv. Jernej in nazaj v Dolgo Goro, kjer so kolesarji prevozili »ciljno ravnino«. Vsak udeleženec maratona je dobil majico Kolesarskega kluba Atom, napitke in prigrizke, ki so kolesarjem omogočili dovolj energije za prečkanje ciljne ravnine, ter na koncu še malico. Kot vsako leto so se tudi letos kolesarji za konec posladkali še s torto iz studia Kcake.

Pot, ki so jo prevozili kolesarji, že nekaj let ostaja nespremenjena. Organizatorji vsako leto poskrbijo, da je pot varna in da so na poti postavljene jasne označbe, kjer poteka maratonska pot. Maraton je namenjen širšemu krogu ljudi in se ga lahko udeleži vsakdo. Kolesarsko društvo Atom že sedaj vabi na jesensko kolesarjenje oziroma tako imenovan »SKOK NA BOČ«, ko se bodo s kolesi podali na Boč in tako skupaj preživeli še en super športni dan z veliko dobre volje. (Tjaša Ferlež, Foto: klub Atom)

Sorodne novice

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Oktoberfest že obvezen del tradicije

Tjaša Ferlež

Jože Kadenšek, mojster in kovač rime

Tjaša Ferlež

Intervju z Jožetom Kadenškom: »Doma najlepše sonce sije.«

Jure Godler

Oktoberfest v Dolgi Gori

Jure Godler

Kako so se otroci zabavali včasih?

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več