21.9 C
Šentjur
20/07/2019
sentjur.net

Na Blagovni pelo skoraj 500 otrok

Blagovna, 11. 4. 2019 – V telovadnici Podružnične osnovne šole Blagovna so v območni izpostavi JSKD, ki jo vodi Anita Koleša, pripravili območno revijo otroških in mladinskih pevskih zborov s tradicionalnim naslovom Mi smo pomlad. Že od same ustanovitve JSKD v Šentjur, ki letos praznuje 20-obletnico delovanja, organizirajo tovrstno srečanje. V prvi vrsti je namenjeno predvsem zborom, ki delujejo v okviru osnovnih šol v občinah Dobje in Šentjur, vendar bi se na tej reviji lahko pokazal tudi kakšen drugi – projektni ali izven šolski otroški ali mladinski zbor.

Srečanje poteka že nekaj let na POŠ Blagovna v dveh tematsko ločenih koncertih, saj se na blagovškem odru zvrsti kar 500 mladih pevcev in je organizacija takšnega števila otrok precej zahtevna, poleg tega pa bi se ena prireditev lahko zavlekla tudi krepko čez tri ure. Ponovno so na srečanju sodelovale vse šole z otroškimi in mladinskimi pevskimi zbori. Pogrešali smo le Mladinski pevski zbor OŠ Slivnica pri Celju. Kot edini pa barve podružničnih šol branijo domačini – mladi pevci OPZ POŠ Blagovna.

Projektno tudi z Lesičnim

“Posebnost letošnje revije je pripravil zborovodja Matej Romih, ki bo sodeloval s projektnim otroškim pevskim zborom, v katerem sodelujejo mladi pevci iz OŠ Planina pri Sevnici in iz OŠ Lesično,” je povedala vodja izpostave JSKD Anita Koleša. Zbor se namreč pripravlja na regijsko tekmovanje Od Celja do Koroške, ki bo 25. maja v Ipavčevem kulturnem centru v Šentjurju in na mednarodno tekmovanje junija v Franciji. “Poleg projektnega zbora na reviji sodelujeta tudi otroška pevska zbora iz OŠ Dobje in iz OŠ Dramlje, ki sta med izbranci letošnjega regijskega tekmovanja v Šentjurju,” je še dodala organizatorica.

Že vrsto let najbolj zvestim članom zborov sklad podeli priznanja, prvič pa bo strokovno spremljanje zborov prevzela Zlatka Terlevič, priznana zborovodkinja iz Maribora. Koncert je povezovala Tina Pečar. Mladi pevci so v dveh koncertih prikazali zvrhano mero posluha in odličnega petja, kar pa je še bolj pomembno, so ob tem neznansko uživali. Če jih bo vsaj nekaj pevcev od teh, ki so tokrat stali na zborovskih praktikablih na Blagovni, tudi ostalo v pevskih vodah, se nam za prihodnost petja v Šentjurju zagotovo ni bati.

(Jure Godler) 

Sorodne novice

Revija pevskih zborov s pogledom v preteklost

Jure Godler

500 vrabčkov zapelo pomladi

Jure Godler

Revije Mi smo pomlad se je udeležilo 538 mladih pevcev

Jure Godler

Mladinski zbor OŠ Planina pri Sevnici v družbi najboljših

Jure Godler

Vsi, ki še niste – postanite Drameljčani!

Jure Godler

V Gorici pri Slivnici zapelo 30 generacij

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več