18.9 C
Šentjur pri Celju
09/07/2020
sentjur.net

Na Blagovni prepevali partizanske pesmi

Blagovna, 18. 11. 2017 – Predsednik Krajevne organizacije Zveze Združenja borcev za vrednote NOB, Primož Laubič, je v telovadnici Podružnične osnovne šole Blagovna pripravil koncert z gostjo Marjetko Popovski. Izolanka je znana po tem, da ohranja spomin na ljudske in partizanske pesmi, ki zadnja desetletja počasi tonijo v pozabo. Koncert Marjetke Popovski, ki je pred časom pela tudi na Uršuli, je privabil kar nekaj obiskovalcev, večinoma starejše populacije, med sivimi glavami pa je bilo moč opaziti tudi marsikaterega mlajšega. Organizator je s tematiko zagotovo zadel v polno, saj je s Popovsko večino koncerta prepevala kar celotna dvorana.

Pevka, ki je po poklicu sicer fizioterapevtka, je prepoznana tako doma kot po drugih krajih širom Slovenije. Velikokrat pa je nastopila tudi daleč od svoje domovine. Sama pravi, da so partizanske pesmi živi dokumenti, ki se ne smejo izgubiti in jih je potrebno prepevati, saj poosebljajo vrednote Narodno osvobodilnega boja. V sproščenem večeru, ki je prehitro minil, so ji pri petju pomagale tudi pevke skupine Cvet v jeseni. Na koncu pa so si z organizatorjem izmenjali še darila. Med drugim je Popovska prinesla iz morja oljčne veje s plodovi, ki se ravno ta čas na Primorskem obirajo. Pevko pa je pozdravil tudi predsednik območne organizacije Zveze borcev Ivan Dvoršek. (Jure Godler)

Sorodne novice

Ni samoumevno, da živimo v miru in govorimo slovenski jezik

Jure Godler

Ob dnevu upora proti okupatorju

Jure Godler

V spomin padlim na Resevni

Jure Godler

Zopet dve krajevni borčevski organizaciji?

Jure Godler

“Učenci, pobrskajte po spletu tudi o NOB!”

Jure Godler

Drameljski upokojenci na izletu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več