18.5 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Na Livadi bo zrasel nov stanovanjski blok

Šentjur, 1. 4. 2022 – Občina Šentjur je že pred časom kupila travnik, ki ga Šentjurčani poznamo kot “Križ”. Na 30.000 kvadratnih površine so sprva na občini predvidevali izgradnjo novega mestnega parka – sprehajališča, malonogometnega igrišča, kolopark, kavarnice in prostora za igrala. So pa na občini že pred časom prejeli ponudbo podjetja Tomgrad d. o. o. za drugačno rešitev na delu, kjer so predvideli mestni park. Tomaž Hohnjec, direktor podjetja pojasnuje: “Občinske prvake smo prepričali, da za Mestni park Livada vendarle namenijo manj prostora, kot se je predvidelo v predstavitvenem projektu. Zato smo predlagali občini Šentjur, da v javno-zasebnem partnerstvu izgradimo nov stanovanjski objekt, ki bi zaokrožil prostor in gradnjo tovrstnih projektov v centru mesta.” 

Na občini pojasnujejo: “Nismo odstopili od ideje mestnega parka, le projekt smo malo spremenili. Še vedno je na drugem bregu potoka Pešnica predvideno malonogometno igrišče, ki se bo ob potoku nadaljevalo v stanovanjski objekt.” Mestni park bo po novem načrtu, ki ga odgovorni projektant Jože Grobelnik s svojo ekipo že pripravlja na nekaj manjši površini, kot je bilo sprva predvideno. Mestni park bo tako lociran na zgornjem delu hriba in “kljub manjši uporabni površini bo še vedno služil svojemu namenu, saj bomo na tej površini predvideli vse objekte, ki smo jih že uporabili v predhodnem projektu.”

Zadovoljni

S takšno potezo in gradnjo stanovanjskega bloka – ki naj bi obsegal okoli 40 stanovanj, bodo na občini rešili kar dve muhi na en mah – potrebo po novih stanovanjih in gradnjo mestnega parka, ki bo služil prvotnemu namenu. Poleg tega bo občina v javno-zasebnem partnertvu podjetju odstopila zemljišča, ki so predvidena za gradnjo bloka, drugih finančnih obveznosti pa se ob tem ne predvideva.

Gradnja večstanovanjskega bloka, ki naj bi se imenoval Na Livadi 2, se bo po planu začela v poletju 2022. Ocena vrednosti investicije pa naj bi bila 2,5 milijona evrov, ki jo bo pokrilo podjetje, ki bo objekt izgradilo.

Za tiste, ki še niste tega ugotovili, gre za prvoaprilsko potegavščino. (Jure Godler)

Sorodne novice

1. april: Župan in kmetje so se zedinili na suhem zadrževalniku

Jure Godler

Ponikva končno dočakala svoj grb in zastavo

Jure Godler

Izjemna keltska najdba na Graščinskem klancu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več