29.1 C
Šentjur pri Celju
19/06/2024
sentjur.net

Na mestu Hotela Žonta bo zrasel nov kompleks

Šentjur, 6. 3. 2021 – Pred malo več kot tremi leti je Hotel Žonta dobil novega lastnika – podjetje VOC ekologijo, katere zastopnik je uspešen šentjurski podjetnik Roman Moškotevc. Ta je v letu 2018 odkupil terjatve, ki so bremenile hotel, leto kasneje pa je še na dražbi po izklicni ceni 710.000 evrov kupil hotel, ki je bil nekoč ponos Šentjurja. Žal pa je Hotel Žonta v naslednjih letih neslavno propadal in čakal na boljšo prihodnost. Nekoč obljudeno gostišče, ki se je spremenilo v propadajoč objekt. K sreči pa za vsakim dežjem posije sonce in tudi hotel bo počasi videl lepšo prihodnost.

Štirje bloki

Propadajoči objekt bodo v prihodnosti porušili, na njegovem mestu pa bodo zgradili nov kompleks s hotelom in stanovanji. Za Štajerski val je Roman Moškotevc povedal: “Predvideno je, da bo celoten kompleks podkleten, kjer bodo parkirna mesta in kleti za potrebe stanovalcev. Na mestu hotela pa bodo zrasli štirje stolpiči – trije stanovalski in eden hotelski. Okolica bo zazelenjena, prevideno pa je tudi otroško igrišče. Parkirnih površin tako ne bo vidnih in okolica bo zlita z bližnjim gozdom.” 

Moškotevc je še dodal, da je dokumentacija pripravljena do te mere, da bodo lahko letos lahko vložili vlogo za gradbeno dovoljenje in začeli s prvimi deli, kot so rušitev, priprava gradbišča in izkop. “Težko je govoriti, kdaj bodo bloki končani. To je odvisno predvsem od postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja. Ko bomo dobili vsa soglasja za delo, bo sama gradnja stekla razmeroma hitro. Predviden čas gradnje pa bo okoli leta in pol,” je povedal šentjurski podjetnik. Želi pa si, da bi že v letu 2023 bila na voljo nova stanovanja. Večina stanovanj bo namenjenih za prodajo, nekaj stanovanj pa za najem. (Jure Godler)

Sorodne novice

Na Kalobu nova podružnična šola in nova enota vrtca

Tjaša Ferlež

Štajerski val v rojstnem kraju proslavil 70 let

ViP

Nove Drogine dobrote postale izbrani produkti leta 2023!

Jure Godler

Ahac med tremi največjimi slovenskimi dobavitelji

Jure Godler

Udar strele je zanetil požar v nekdanjem Hotelu Žonta

Jure Godler

Kaj je upočasnilo notranjo prenovo slivniške šole?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več