21.7 C
Šentjur pri Celju
28/07/2021
sentjur.net

Na mestu Hotela Žonta bo zrasel nov kompleks

Šentjur, 6. 3. 2021 – Pred malo več kot tremi leti je Hotel Žonta dobil novega lastnika – podjetje VOC ekologijo, katere zastopnik je uspešen šentjurski podjetnik Roman Moškotevc. Ta je v letu 2018 odkupil terjatve, ki so bremenile hotel, leto kasneje pa je še na dražbi po izklicni ceni 710.000 evrov kupil hotel, ki je bil nekoč ponos Šentjurja. Žal pa je Hotel Žonta v naslednjih letih neslavno propadal in čakal na boljšo prihodnost. Nekoč obljudeno gostišče, ki se je spremenilo v propadajoč objekt. K sreči pa za vsakim dežjem posije sonce in tudi hotel bo počasi videl lepšo prihodnost.

Štirje bloki

Propadajoči objekt bodo v prihodnosti porušili, na njegovem mestu pa bodo zgradili nov kompleks s hotelom in stanovanji. Za Štajerski val je Roman Moškotevc povedal: “Predvideno je, da bo celoten kompleks podkleten, kjer bodo parkirna mesta in kleti za potrebe stanovalcev. Na mestu hotela pa bodo zrasli štirje stolpiči – trije stanovalski in eden hotelski. Okolica bo zazelenjena, prevideno pa je tudi otroško igrišče. Parkirnih površin tako ne bo vidnih in okolica bo zlita z bližnjim gozdom.” 

Moškotevc je še dodal, da je dokumentacija pripravljena do te mere, da bodo lahko letos lahko vložili vlogo za gradbeno dovoljenje in začeli s prvimi deli, kot so rušitev, priprava gradbišča in izkop. “Težko je govoriti, kdaj bodo bloki končani. To je odvisno predvsem od postopka pridobivanja gradbenega dovoljenja. Ko bomo dobili vsa soglasja za delo, bo sama gradnja stekla razmeroma hitro. Predviden čas gradnje pa bo okoli leta in pol,” je povedal šentjurski podjetnik. Želi pa si, da bi že v letu 2023 bila na voljo nova stanovanja. Večina stanovanj bo namenjenih za prodajo, nekaj stanovanj pa za najem. (Jure Godler)

Sorodne novice

Gasilska vaja: Reševali poškodovane iz Hotela Žonta

Tjaša Ferlež

Trideseta obletnica podjetja Ahac

Jure Godler

Med 50-timi najvplivneši številni Šentjurčani

Jure Godler

Komentiramo: Kje se zatika pri gradnji državne ceste Dole–Ponikva–Loče?

Jure Godler

Roman Moškotevc prepustil direktorstvo VOC Celje

Jure Godler

V Gostišču Bohorč so odprli vrata novega objekta

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več