14.1 C
Šentjur pri Celju
23/09/2023
sentjur.net

Na Ponikvi tekmovalo preko 500 mladih gasilcev

Ponikva, 10. 6. 2023 – Gasilska zveza Šentjur je v soboto dopoldne na Ponikvi organizirala občinsko tekmovanje za mladinke, mladince, pionirje in pionirke gasilskih društev znotraj Gasilske zveze Šentjur. Poleg občinskega tekmovanja pa so bili organizatorji tudi pokalnega tekmovanja Celjske regije. V soboto se je na Ponikvi zbralo skupno okoli 500 tekmovalcev, mentorjev in sodnikov.

Pionirji so se na dokaj sončno soboto pomerili v vaji z vedrovko, prenosom vode in razvrščanjem, medtem ko so se mladinci in mladinke pomerili v vaji s hidrantom in vaji razvrščanja. Tekmovanja šentjurske gasilske zveze so se udeležila društva znotraj nje, med njimi je bilo skupno kar 35 ekip – 11 ekip pionirjev, 9 ekip pionirk, 11 ekip mladincev in 4 ekipe mladink. Tekmovalne ekipe so imele časovnico, v kateri je bilo točno določeno, ob kateri uri je kdo na vrsti za tekmovanje, katerega so se vsi več kot odlično držali, saj je tekmovanje potekalo brez zapletov in je bilo izpeljano v določenem časovnem okvirju.

Tekmovanje je kljub nepredvidljivemu vremenu bilo zelo uspešno. Ekipe so znova pokazale svoj športno-tekmovalni duh in navdušile s svojimi rezultati. Tekmovanje sta poleg sodnikov in mentorjev spremljala tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej in poveljnik GZ Šentjur Uroš Siter.

Rezultati tekmovanja GZ Šentjur

Na tekmovanju Gasilske zveze Šentjur so med pionirji dosegli 3. mesto člani PGD Slivnica pri Celju, 2. mesto PGD Dobje 1  in 1. mesto PGD Dobje. Med ekipami pionirk so si 3. mesto priborile članice PGD Kalobje, 2. mesto PGD Dobje1 in 1. mesto PGD Dobje. V kategoriji mladincev so 3. mesto dosegli člani PGD Lokarje, 2. mesto PGD Planina in 1. mesto PGD Ponikva. Med mladinkami je 3. mesto osvojilo PGD Slivnica pri Celju, 2. mesto PGD Planina in 1. mesto PGD Dobje.

Ker pa je poleg občinskega tekmovanja potekalo tudi pokalno tekmovanje, so na koncu razglasili še rezultate pokalnega tekmovanja celjske regije. Skupno je v tem sklopu tekmovanja tekmovalo 28 tekmovalnih ekip. V kategoriji pionirjev so 3. mesto dosegli člani PGD Šentvid pri Grobelnem, 2. mesto PGD Šmartno v rožni dolini in 1. mesto PGD Pristava pri Mestinju. Pri pionirkah so 3. mesto dosegle članice PGD Šmartno v Rožni dolini, 2. mesto PGD Rogatec in 1. mesto PGD Lokarje. Pri mladincih je 3. mesto pripadlo PGD Loka pri Žusmu, 2. mesto PGD Lokarje in 1. mesto PGD Ponikva. Mladinke pa so se uvrstile: na 3. mesto iz PGD Dolga gora, na 2. mesto iz PGD Šmartno v Rožni dolini in na 1. mesto iz PGD Dobje.

Ob koncu samega tekmovanja je nekaj besed mladini namenil tudi predsednik GZ Šentjur Aleš Guzej. Zaželel jim je lep uvod v najlepši čas leta – poletne počitnice, ki jih vsi že nestrpno pričakujemo, obenem pa jim pojasnil, da je tudi pri gasilskem tekmovanju potreben delček športne sreče, da so rezultati uspešni, vendar kljub vsemu nikoli ni ravno sreča ključ do uspeha in da se moramo vedno znova potruditi, tudi če kdaj ne uspe, da poskušamo naprej in enkrat se nam ves trud tudi obrestuje. Zahvalil se je menotrjem, sodnikom in organizatorjem za vso pomoč, ki so jo prispevali, da je tekmovanje bilo uspešno zaključeno.  (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tjaša Ferlež

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v nogometu

Tjaša Ferlež

Na orientacijskem tekmovanju dokazali, da se znajdejo tudi v naravi

Tjaša Ferlež

Hitrostno sestavljanje Rubikove kocke na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v znanju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več