9.5 C
Šentjur pri Celju
22/04/2024
sentjur.net

Na POŠ Blagovna s Timom Mastnakom tekli za dober namen

Blagovna, 25. 5. 2023 – V četrtek, 25. maja, na dan Afrike, smo na podružnični šoli Blagovna izvedli »Tek podnebne solidarnosti«, ki ga že tradicionalno izvajamo na pobudo slovenske Karitas. Povabili smo tudi starše. Osrednji gost dogodka je bil Tim Mastnak, dobitnik srebrne kolajne na olimpijskih igrah v Pekingu in naš najboljši slovenski deskar na snegu, ki je skupaj z otroki otvoril tek ter z njimi nabiral kilometre.

Tekli so vsi učenci podružnice, ki so si v ta namen pripravili majice z napisom. Tekli so z različnimi nameni, zavedajoč se glavnega problema držav v razvoju, ki jih posledice globalnih podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. Izpostavljali so predvsem problem lakote, žeje, naravnih katastrof, zdravstva in izobraževanja. Učiteljice pa so med tekom na njihove majice skrbno beležile pretečene kroge. Niso pa pozabile na glasbo ter osvežilen hladen napitek.

Pred tekom smo v OPB izvedli več pogovornih delavnic o problematiki podnebnih sprememb v povezavi z revščino v Afriki. Ugotovili smo, da so tamkajšnji ljudje za marsikaj prikrajšani zaradi podnebnih sprememb, naravnih katastrof ter onesnaženosti, ki jo povzroča človek. Hkrati smo se tudi spomnili, da lahko veliko naredimo sami (ugašamo luči, ločujemo odpadke, varčujemo z vodo, hodimo peš v šolo …). Učenci so se zelo potrudili in tekli po svojih najboljših močeh. Na koncu smo skupaj pretekli zavidljivih 308,4  kilometrov. S pretečenimi kilometri smo tako pomagali graditi že dvanajsti »Krog solidarnostiokoli planeta Zemlje.« (Petra Artnak, mentorica projekta)

Sorodne novice

Evakuacija POŠ Blagovna

Tjaša Ferlež

Urška Ogrizek med najhitrejšimi Slovenkami

Jure Godler

POŠ Blagovna proslavila 120-letnico obstoja

Jure Godler

Na POŠ Blagovna tekli za dober namen

Jure Godler

Likovna kolonija na POŠ Blagovna

Jure Godler

Dve novi medalji za šentjurske atlete

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več