-2.2 C
Šentjur pri Celju
08/12/2023
sentjur.net

Na sedmem Izzivu p(ol)etja še muzikali

Šentjur, 24. 6. 2022 – Izziv p(ol)etja je tradicionalna prireditev, ki jo v sklopu Šentjurskega poletja pripravljajo pevci Vokalne skupine 7 de’ci. Tudi tokrat so Izziv pripravili na prostem pred Ipavčevim kulturnim domom Šentjur in ponovno jim je bilo vreme naklonjeno – že sedmič zapored so namreč dogodek izvedli na prostem. “Ni bilo vedno tako enostavno. Lansko leto nam je veter skoraj podrl sceno, enkrat smo zaključili tik pred nevihto, ampak se ne damo,” je na vprašanje voditeljice Veronike K. Žajdela, odgovoril Jure Godler, glavni protagonist dogodka.

Koncert so otvorile pevke skupine Vitis Vitae iz Pesnice pri Mariboru. Tudi tokrat je dogodek bil mednarodni, saj so se ga udeležili pevski prijatelji sosednje Hrvaške – Klapa Brv. Zapeli so tri dalmatinske skladbe in s tem nadaljevali prijateljstvo s 7 de’ci, ki so ga začeli pred šestimi leti na festivalu v hrvaški Miljani. Seveda so zapeli tudi organizatorji – Vokalna skupina 7 de’ci. Tokrat sta za humoristične vložke poskrbela Andrej Koprivc in Jure Zdolšek, ki sta Juretu Golderju prinesla kanape, saj se je pritoževal, da jih vsako leto zmanjka, ko zaključi s pospravljanjem ozvočenja in prizorišča. Sta pa po stari navadi s smešnimi komentarji prebrala tudi vse, ki so z donacijam pomagali dogodek izpeljati – Občina Šentjur, Mestna skupnost Šentjur, Zveza kulturnih društev Šentjur, JKP Šentjur, OŠ Franja Malgaja Šentjur, Hiša s tradicijo Zdolšek, Epik teater ter medijska sponzorja lokalni časopis Šentjurčan in sentjur.net.

Muzikalci pripravili šov

Osrednji gostje večera so bili pevci glasbene skupine Muzikalci, ki so se prvič slovenski javnosti prikazali v šovu Slovenija ima talent in so se uvrstili v polfinale. Štiri dekleta in trije fantje so pričarali na šentjurskem odru pravi šov. Prvič je katerakoli skupina plesala, pela in igrala na Izzivu p(ol)etja in polna dvorana avditorija je navdušeno spremljala njihov nastop. Med nastopom so se celo dvakrat preoblekli. Za konec konceta pa so združeni nastopajoči odpeli slovensko popevko Dan ljubezni – petju pa so se pridružili tudi obiskovalci, ki so stoje in objeti pritegnili pevcem.

Vsaka nastopajoča skupina pa je poleg paketa Hiše s tradicijo Zdolšek prejela tudi zabavno spominsko plaketo za nastop na Izzivu p(ol)etja. Tako so pevke Vitis Vitae prejela plaketo z napisom za čudovit “in vino veritas” nastop, Klapa Brv, za najbolj arbitražno-povezovalni nastop, Muzikalci pa za muzikalno unikaten slovensko talentiran nastop. Slednji so priznali, da je ta plaketa sploh prvo pisno priznanje, ki ga je njihova skupina prejela. Po končanem koncertu pa so organizatorji dogodka nastopajoče še pogostili in zaključili čudovit pevski večer. (Jure Godler, foto Danijel Berden in Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

Stoječe ovacije za pevce iz Šentvida pri Planini

Tjaša Ferlež

V Dobrini uspela še ena Dobrinska noč

Tjaša Ferlež

Tudi na osmem Izzivu p(ol)etja sijalo sonce

Jure Godler

Cirkusanta Malek navdušila najmlajše

Jure Godler

Zgodba o popevki pod mavrico

Jure Godler

GrobelnoFest z mnogo spremembami

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več