18.6 C
Šentjur pri Celju
20/08/2022
sentjur.net

Na sedmem Izzivu p(ol)etja še muzikali

Šentjur, 24. 6. 2022 – Izziv p(ol)etja je tradicionalna prireditev, ki jo v sklopu Šentjurskega poletja pripravljajo pevci Vokalne skupine 7 de’ci. Tudi tokrat so Izziv pripravili na prostem pred Ipavčevim kulturnim domom Šentjur in ponovno jim je bilo vreme naklonjeno – že sedmič zapored so namreč dogodek izvedli na prostem. “Ni bilo vedno tako enostavno. Lansko leto nam je veter skoraj podrl sceno, enkrat smo zaključili tik pred nevihto, ampak se ne damo,” je na vprašanje voditeljice Veronike K. Žajdela, odgovoril Jure Godler, glavni protagonist dogodka.

Koncert so otvorile pevke skupine Vitis Vitae iz Pesnice pri Mariboru. Tudi tokrat je dogodek bil mednarodni, saj so se ga udeležili pevski prijatelji sosednje Hrvaške – Klapa Brv. Zapeli so tri dalmatinske skladbe in s tem nadaljevali prijateljstvo s 7 de’ci, ki so ga začeli pred šestimi leti na festivalu v hrvaški Miljani. Seveda so zapeli tudi organizatorji – Vokalna skupina 7 de’ci. Tokrat sta za humoristične vložke poskrbela Andrej Koprivc in Jure Zdolšek, ki sta Juretu Golderju prinesla kanape, saj se je pritoževal, da jih vsako leto zmanjka, ko zaključi s pospravljanjem ozvočenja in prizorišča. Sta pa po stari navadi s smešnimi komentarji prebrala tudi vse, ki so z donacijam pomagali dogodek izpeljati – Občina Šentjur, Mestna skupnost Šentjur, Zveza kulturnih društev Šentjur, JKP Šentjur, OŠ Franja Malgaja Šentjur, Hiša s tradicijo Zdolšek, Epik teater ter medijska sponzorja lokalni časopis Šentjurčan in sentjur.net.

Muzikalci pripravili šov

Osrednji gostje večera so bili pevci glasbene skupine Muzikalci, ki so se prvič slovenski javnosti prikazali v šovu Slovenija ima talent in so se uvrstili v polfinale. Štiri dekleta in trije fantje so pričarali na šentjurskem odru pravi šov. Prvič je katerakoli skupina plesala, pela in igrala na Izzivu p(ol)etja in polna dvorana avditorija je navdušeno spremljala njihov nastop. Med nastopom so se celo dvakrat preoblekli. Za konec konceta pa so združeni nastopajoči odpeli slovensko popevko Dan ljubezni – petju pa so se pridružili tudi obiskovalci, ki so stoje in objeti pritegnili pevcem.

Vsaka nastopajoča skupina pa je poleg paketa Hiše s tradicijo Zdolšek prejela tudi zabavno spominsko plaketo za nastop na Izzivu p(ol)etja. Tako so pevke Vitis Vitae prejela plaketo z napisom za čudovit “in vino veritas” nastop, Klapa Brv, za najbolj arbitražno-povezovalni nastop, Muzikalci pa za muzikalno unikaten slovensko talentiran nastop. Slednji so priznali, da je ta plaketa sploh prvo pisno priznanje, ki ga je njihova skupina prejela. Po končanem koncertu pa so organizatorji dogodka nastopajoče še pogostili in zaključili čudovit pevski večer. (Jure Godler, foto Danijel Berden in Kvirina M. Zupanc)

Sorodne novice

Šentjursko poletje začeli z orientalskim večerom

Jure Godler

Poletje zašpilili s hladno deželo

ViP

Po letu dni ponovno jazzali na Ramni

Tjaša Ferlež

Ponovno so zapolnili ploščad pred IKC

Tjaša Ferlež

Izziv p(ol)etja posvetili domovini

Jure Godler

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več