21.1 C
Šentjur pri Celju
13/04/2024
sentjur.net

Letos veliko vlaganj v cestno infrastrukturo

Šentjur, 5.6.2017 – Župan mag. Marko Diaci je z izvajalcem na manjši slovesnosti podpisal pogodbo o ureditvi cest v Ulici II. Bataljona, kjer bo urejeno cestišče in kompletna infrastruktura (pločnik, kanalizacija, javna razsvetljava, vodovod) v skupni dolžini 320 metrov, hkrati pa bodo tudi obnovili 175 metrov cestišča in komunalne infrastrukture na Cesti na brdo. Na javnem razpisu je bil izbran izvajalec Tomgrad d.o.o. iz Podčetrtka. Vrednost del znaša slabih 327.000,00 EUR, sam zaključek del pa je predviden za november. Župan je omenil tudi ostale odseke, kjer potekajo ali bodo potekala gradbena dela. Pešpot ob Pešnici je v zaključni fazi obnove, sama otvoritev je načrtovana za 23. junij.

Nova pešpot bo razširjena, tako da se bodo tako pešci kot kolesarji lahko nemoteno gibali. Zaključuje se urejanje cestišča in komunalne infrastrukture na Kalobju, kjer se bodo dela zaključila konec meseca, v teku je ureditev 550 metrov cestišča v Ulici 1. celjske čete, ki je hkrati tudi najbolj zahteven projekt v letošnjem letu, saj je potrebno sanirati več plazov in ustrezno urediti infrastrukturo. Na Planini pri Sevnici pa bo saniran plaz Gračner – Šantej, kjer so dela bila sofinancirana tudi s strani Ministrstva za okolje in prostor. Župan je omenil tudi, da se dela zaključujejo na športnem igrišču v Dramljah. Občina ima letos v načrtu tudi ureditev večjega števila plazov in prehoda za pešce pri Šolskem centru Šentjur. V letošnjem letu se bo asfaltiralo približno 5 km (11 odsekov) cestišč, seveda v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi. Obnova pa bo potekala tudi na večjem številu državnih cest. (Nina Drame)

Sorodne novice

V dveh krajevnih skupnostih kmalu nova kanalizacija

ViP

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Uredila se bo prva faza ceste Lopaca-Straška Gorca

Jure Godler

Šentjurski gasilci naročili nov gasilski avtomobil

Jure Godler

OŠ Hruševec Šentjur v energetsko sanacijo

Jure Godler

Za poplavno varnost v občini tudi z dvema suhima zadrževalnikoma

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več