19.6 C
Šentjur pri Celju
21/07/2024
sentjur.net

Naj športnik je Gregor Krajnc, športnica Urška Arzenšek

Šentjur, 1. 3. 2017 – “Športnik leta je besedna zveza širokega razpona. Preneseno gledano zajema besede, kot so garanje, odrekanje, uspehi, zmage, veselje, ponos, sreča, zagon, elan,” je uvodoma povedala, voditeljica Polonca Jazbinšek, takoj ko so odpeli pevci Vokalne skupine 7 de’ci. S pesmijo Eye of the tiger, pa so uveturo v uradni del naredili glasbeniki Big banda Šentjur. Zbrane je pozdravil tudi Klemen Zdolšek, predsenik Športne zveze Šentjur. Ta je v svojem nagovoru pohvalil uspehe slovenskih športnikov, katerih uspehi so v tem času edine lepe in dobre novice. “To so novice, ki nas navdajajo z optimizmom, ker teh ni nikoli preveč,” je nadaljeval predsednik zveze. Poudaril je da so za delovanje številnih športnih društev potrebna sredstva, ki jih zagotavlja Občina Šentjur in le z roko v roki je možen napredek. “Dragi športniki, mi smo ponosni na vas, bodite sami ponosni nase,” je zaključil Zdolšek.

Nagrajenci

Skupaj z županom Občine Šentjur mag. markom Diacijem sta podelila priznanja uspešnejšim športnikom. Priznanja za perspektivne športnike so prejeli Nika Škornik (AK Asfalt Kovač Šentjur), Žiga Tovornik (AK Asfalt Kovač Šentjur), Nejc Amon (Šahovski klub Šentjur) ter Taekwon-doisti kluba Ahac Samir Lavbič, Gašper Matoša, Aljaž Medved in Luka Zgonc. Priznanje za perspektivno ekipo je prejela Ekipa U14 Teniškega kluba Šentjur, ki so jo sestavljali Tilen Kovač, Žiga Kovačič, Nik Spolenak, Miha Vetrih in Blaž Vidovič.

Priznanje za športnika invalida je pripadlo Henriku Planku. Tokrat pa so na predlog komisije prvič podelili posebno priznanje, ki ga je za športne dosežke prejel Urban Ferenčak, selektor slovenskih gorskih kolesarjev. Ekipa leta 2016 je postala ekipa KK Tajfun, pred ekipama Strelskega društva Rifnik Šentjur in ekipo Atletskega kluba Šentjur.

Naj športnica za leto 2016 je postala Urška Arzenšek (AK Kladivar Celje), pred Petro Gobec (Taekwon-do klub Ahac) in Mojco Centrih (AK Asfalt Kovač Šentjur). Naj športnik leta 2016 je postal kolesar Gregor Krajnc. Gregor je zvest Kolesarskemu društvu Kalcit Kamnik, priznanje za športnika leta pa je prejel tudi v Kamniku, od koder izvira njegov klub. Drugo mesto je zasedel Denis Drapić (Taekwon-do klub Ahac), pred Štefanom Gajškom (Strelsko društvo Rifnik Šentjur). Priznanja pa sta prejela tudi Ambrož Amon (AK Asfalt Kovač Šentjur) in Damjan Čretnik (Društvo jadralnih padalcev Lintvar) (Jure Godler)

Sorodne novice

Razglasili najboljše športnike prejšnjega leta

Jure Godler

Dve šoli na pomlad z novima ravnateljema

ViP

Razglasili najboljše športnice in športnike v letu 2022

Jure Godler

Šentjurčani premagali planiških 400 metrov

ViP

Osvojili so sončno Resevno

Jure Godler

Športnik leta v znamenju atletov

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več