19.2 C
Šentjur pri Celju
22/07/2024
sentjur.net
OŠ Planina pri Sevnici

Dve šoli na pomlad z novima ravnateljema

Šentjur, Planina pri Sevnici, 9. januar 2024 – Leto 2024 prinaša nekaj sprememb v ravnateljske vrste šentjurskih osnovnih šol. Med šestimi ravnatelji bosta nova dva. Z začetkom šolskega leta se je od vodenja Osnovne šole Planina pri Sevnici poslovila Matejka Zendzianowsky, mandat pa se letos izteče dolgoletnemu ravnatelju Osnovne šole Hruševec Šentjur Robertu Gajšku.

Razpis za novega ravnatelja se je v Hruševcu iztekel konec minulega leta. Nanj se dosedanji ravnatelj Gajšek ni prijavil, smo pa izvedeli, da je na razpis prispela le ena prijava. O njej se bo v naslednjih tednih izrekel svet zavoda, kandidat mora pridobiti tudi mnenje učiteljskega zbora, občine in sveta staršev.

Iz Rogaške Slatine na Planino

Na planinski šoli, ki jo trenutno kot vršilka dolžnosti vodi likovna pedagoginja Frančiška Hvalc, pa ime novega ravnatelja že imajo. S 1. marcem bo, kot so nam potrdili na šoli, na ravnateljski stol sedel Klemen Zdolšek, učitelj športne vzgoje, ki na Planino prihaja iz šole Rogaška Slatina. Kot nam je zaupal, se je na prosto ravnateljsko mesto prijavil na prigovarjanje nekaterih učiteljskih kolegov iz OŠ Planina pri Sevnici: “V življenju je vedno treba napredovati in v učiteljskem poklicu je na neki točki naslednji korak le še ravnateljevanje,” razlaga in dodaja, da mu je takšna funkcija vedno predstavljala izziv. Pred dvema letoma je tako že opravil tudi šolo za ravnatelje, a priznava, da se vseeno podaja v nekoliko neznane vode. A se novega izziva veseli: “Ker sem rojen na Ponikvi, mi je podeželje vedno bilo ljubo in zato mi je Planina ljuba.”

Svoje poti še nima zastavljene, meni namreč, da jo mora ravnatelj zastaviti skupaj z zaposlenimi, starši, učenci in celotno skupnostjo, vlogo ravnatelja tako vidi predvsem koordinatorsko. Kot veliko prednost predpostavlja tudi dejstvo, da je bila planinska osnovna šola leta 2012 obnovljena, dve leti kasneje je pridobila tudi novo športno dvorano. To je, kot priznava, pri vodenju šole pomemben podatek, saj so sredstva vedno omejena. Zdolšek, ki je tudi nekdanji predsednik Športne zveze Šentjur, bo opravljal le ravnateljsko delo, telovadnico kot učitelj torej za zdaj zapušča. Ob tem dodaja, da je vesel, da pozna ostale šentjurske ravnatelje, tako se nadeja tudi njihove pomoči, če jo bo na začetku ravnateljevanja potreboval. Letos bosta razpisa sicer izvedena še na dveh šolah, na OŠ Franja Malgaja Šentjur in OŠ Blaža Kocena Ponikva.

Sorodne novice

Hruševec med najbolj športnimi šolami

ViP

OŠ Hruševec Šentjur prejela »priznanje digitalna šola«

Jure Godler

Nagovor ravnatelja Jureta Radiška staršem in učencem

Jure Godler

“Kapljice” v samem vrhu svetovne fotografije

Jure Godler

Martinovi dnevi Ponikva: Ponikva nekoč in danes

Tjaša Ferlež

Šentjurčani premagali planiških 400 metrov

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več