5.5 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Lidija Kundih Pirš peče najboljše torte

Portorož, 14. 10. 2014 – Slovenija je dežela velike pestrosti, kar velja še predvsem za slovensko kuhinjo. Iz hrane, ki jo pripravljamo, se dobro zrcalijo njegova ustvarjalnost, posebnost in drugačnost. Če temu dodamo še dobro sladico, vino, lepo pesem, prijaznost, skromnost in pridnost, smo zmagali v vseh pogledih. Na 61. gostinsko-turističnem zboru v Portorožu v hotelu Bernardin je letos potekalo slaščičarsko tekmovanje, katerega so se udeležili tekmovalci iz vse Slovenije. Med udeleženci tekmovanja je bila tudi Lidija Kundih Pirš, ki danes živi v Oplotnici. Na tekmovanju je zastopala barve celjske bolnišnice, kjer je zaposlena. Tekmovanja se je udeležila samostojno in že tako kot dvakrat prej ponovno osvojila zlato priznanje za sodelovanje na razstavi slaščičarskih izdelkov.

“Tekmovala sem v  kategoriji B – torte. Navdih, ideja in zamisel mi je rojila v meni kar nekaj časa, kaj narediti, da bom inovativna, da bom stopila iz sivine povprečja. Bilo je preprosto – izbrala sem svoj hobi, in to je gasilstvo. Ideje so mi kar letele na mizo, a uresničiti jih je bilo malce težje, saj česar koli sem se lotila, sem se zavedala, da mora biti okusno in iz živilskega materiala. Priprave so trajale mesec dni, tudi sobote in nedelje,” nam je zaupala Kundih Pirševa. Doda, da so temu priznanju so prispevale tudi sodelavke, saj so namesto mene opravljale vsa dela. Zahvaljuje se Marinki Špoljar, ki ji je pomagala do zadanega cilja. Med vrhunskimi slaščičarskimi izdelki je njen izdelek bil ocenjen z 97 točkami od 100 možnih. Zmagovalka se zahvaljuje tudi vsem prostovoljnim gasilskim društvom v gasilski zvezi Šentjur za izposojene pokale, GZŠ za podporo, izposojeni material in medijsko podporo, nenazadnje se zahvaljuje tudi svoji družini.

Sorodne novice

Pionirji in mladinke Svetega Štefana prvi na gasilskem tekmovanju

Jure Godler

Dosegli skupno zmago in naziva naj kosec in grabljica

Tjaša Ferlež

Državno prvenstvo na Slivniškem jezeru

Tjaša Ferlež

Na Ponikvi tekmovalo preko 500 mladih gasilcev

Tjaša Ferlež

Hitrostno sestavljanje Rubikove kocke na Ponikvi

Tjaša Ferlež

Gasilska mladina se je pomerila v znanju

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več