14.1 C
Šentjur pri Celju
24/10/2020
sentjur.net

Naši osnovnošolci med najboljšimi v cestnem teku

Ljubljana, 26. 10. 2019 –  Na prvenstvu Slovenije v uličnem teku za osnovne in srednje šole so se pomerili tudi šentjurski tekači. To leto je tek potekal v okviru Ljubljanskega maratona. Tekmovanje je bilo tako posamično kot ekipno. Cestnega teka so se udeležili tudi osnovnošolci iz naše občine. Iz OŠ Franja Malgaja Šentjur se je teka udeležilo enajst tekačev. Tekli so na progi, dolgi 1.800 metrov.

V posamezni kategoriji – po osnovnošolskih razredih – je bilo na štartni listi preko 300 tekmovalcev. Šentjurčani so odlično tekli in se vsi uvrščali med najboljše in zato tudi ekipni uspeh ni izostal. Naši tekači so ekipno 4. mesto v Sloveniji, med posamezniki pa je Martin Artnak postal državni pravk v kategoriji 7. razredov.

Točke za ekipno 4. mesto v Sloveniji so za OŠ Franja Malgaja prispevali: Martin Artnak (1. mesto/7. razred), Ana Ogrizek (6./7.raz), Matija Lakner (9./8.raz), Jakob Cmok (11./8.raz), Filip Cmok (14./8.raz), Altina Gashi (14./9.raz), Luka Godler (22./7.raz), Urška Ogrizek (25./7.raz). Uspešno so nastopili še: Filej Val (26./6.raz), Špela Močnik (39./7.raz) in Aljaž Oprešnik (39./8.raz).

Sorodne novice

Tri medalje atletom na državnem prvenstvu

Jure Godler

Na cestnem nočnem teku Ana Majcen do medalje

Jure Godler

Mladi atleti blesteli na državnem prvenstvu

Jure Godler

Atleti osvojili tri medalje na Krosu občinskih reprezentanc

Jure Godler

Urška Ogrizek in Martin Artnak nova atletska državna prvaka

Jure Godler

Na Ljubljanskem maratonu uspešni tudi šentjurski tekači

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več